بنگر كه سرگذشت شهیدان عشق را، بر برگ گل به خون شقایق نوشتهاند
به مناسبت (30 اردیبهشت 1404) اولین سالگرد عروج شهدای خدمت، شهید آیت الله رئیسی و همراهانشان، مروری كوتاه بر زندگینامهی شهیدجمهور تقدیم میشود.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی آذر 1339 در خانوادهای روحانی در محله نوغان مشهد دیده به جهان گشود. پدر ایشان حجت الاسلام سیدحاجی رئیس الساداتی و همچنین مادر وی سیده عصمت خدادادحسینی از سلاله ساداتحسینی و نسبتش از هر دو طرف به حضرت زیدبن علی بن الحسین (ع) میرسد. شهید خدمت، پدرش را در 5 سالگی از دست داد. تحصیلات ابتدایی و حوزوی را ابتدا در مشهد گذراند و سپس در سال 1354 جهت ادامه تحصیل به حوزة علمیة قم و مدرسه آیت الله بروجردی رفت.
شهید خدمت نخستین فعالیت مدیریت و اجرایی خود را از قوه قضادیه آغاز كرد و در سال 1359 در حالی كه تنها 20 سال داشت، دادیار كرج و پس از مدتی نیز از سوی شهید آیت الله قدوسی به سمت دادستان كرج منصوب شد؛ در سال 1361 و تنها دو سال بعد از موفقیتهای پیدرپی در دادستانی كرج، همزمان سمت دادستانی همدان را هم عهدهدار شد.
آیت الله رئیسی در 23 سالگی با جملیه سادات علم الهدی دختر آیت الله علم الهدی از علمای مشهد ازدواج كرد كه نتیجه این ازدواج، دو فرزند دختر است.
شهید آیت الله رئیسی سال 1364 به عنوان جانشین دادستان به تهران آمد و به دنبال موفقیت وی در حل پرونده های قضایی پیچیده؛ امام خمینی (ره) طی احكام ویژه و مستقیم، ایشان و حجت الاسلام نیری را برای رسیدگی به مشكلات اجتماعی در برخی استانها از جمله لرستان، كرمانشاه و سمنان مامور كردند.
وی از سال 1368 تا 1373 دادستان تهران و سپس 10 سال رئیس سازمان بازرسی كل كشور بود؛ سازمان بازرسی كل كشور در زمان تصدی او با توسعه متوازن ساختاری مواجه شد و به عنوان یكی از اركان نظارتی نظام جمهوری اسلامی تثبیت شد.
سال 1383 بود كه شهید آیت الله رئیسی به سمت معاون اول قوه قضائیه منصوب شد و 10 سال در این سمت باقی ماند كه همزمان با دوره 5 ساله دوم ریاست مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی و دوره نخست آیت الله آملی لاریجانی بر قوه قضائیه بود.
رئیس جمهور فقید ایران اسفند 1394 به مشهد رفت و پس از درگذشت آیت الله واعظ طبسی، تا اسفند 1397 به مدت 3 سال تولیت آستان قدس رضوی را عهده دار شد در این سالها بود كه مدال افتخار خادم الرضا(ع) بر سینه مرد تقوا و عمل نشست و در این مدت كوتاه، زمینهساز تغییرات گسترده در ساختار اداره آستان قدس رضوی به سود محرومان و زائران و مجاوران حضرت علی بن موسی الرضا (ع) شد.
سید محرومان سپس از اسفند 1397 به قوه قضائیه برگشت و ریاست این قوه را بر عهده گرفت و با مدیریتی وصفناپذیر، تراز این دستگاه را پس از چند دهه ارتقاء داد؛ رسیدگی فوری به پروندهها و مشكلات قضایی مردم، بررسی قاطع پروندههای فساد و نهایتا تدوین و نهایی كردن سند تحول قضایی و هوشمندسازی قوه قضائیه كه تحولی مهم در اداره این قوه به شمار میرفت، از مهمترین اقدامات آیت الله رئیسی در این جایگاه بود.
شهید رئیسی در سال 1400 به میدان انتخابات ریاست جمهوری آمد و ریاست قوه مجریه را نیز در كارنامه كاری موفق خود ثبت كرد.
«خادم الرضا (ع)» و «سید محرومان»، تنها دو عنوان برای آیتالله سید ابراهیم رئیسی كه با پسوند «مردمی» وارد میدان خدمت به مردم ایران اسلامی شد، نبود؛ «شهیدِ جمهور» در میدانِ عمل نشان داد كه در راه تلاش برای اعتلاء و پیشرفت ایران و انقلاب، خستگیناپذیر است و سر از پا نمیشناسد.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی، عصر یكشنبه 30 اردیبهشت در مسیر بازگشت با بالگرد از مراسم افتتاح سد قیز قلعهسی در شمال آذربایجان شرقی به سمت تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی و به همراه تمامی همراهانش به مقام رفیع شهادت نایل شد.
سرانجام در شب میلاد امام مهربانی، علی ابن موسی الرضا (ع) روح بلند «خادمِ ملت» در راه خدمت، آسمانی شد و «شهیدِ خدمت» را نیز به القاب خود افزود.
برنامه «عصر تهران» شنبه تا چهارشنبه از ساعت 16:00 الی 18:00 از رادیو تهران پخش میشود.
می توانید در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است