صبح نو؛ تهران نو شنبه تا چهارشنبه از ساعت 06:00 به مدت 120 دقیقه

رادیو تهران

صبح نو؛ تهران نو

مقاومت مردم دزفول و دلاوری پایگاه چهارم شكاری، رویای صدام برای فتح یك‌هفته‌ای تهران را نقش بر آب كرد

یكی از فرماندهان پایگاه هوایی دزفول در گفتگو با رادیو تهران با گرامیداشت چهارم خردادماه، روز پایداری و مقاومت دزفول، تصریح كرد: در حالی كه دشمن با برنامه‌ریزی برای رسیدن به تهران، جنگ را از خوزستان آغاز كرده بود، پایداری ستودنی مردم و آمادگی رزمی نیروهای نظامی باعث شد ارتش بعث در پشت دروازه‌های دزفول زمین‌گیر شده و آرزوی اشغال خاك ایران را به گور ببرد.

1405/03/04
|
19:46
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، امیر سرتیپ دوم خلبان فرشید چگینی، از فرماندهان پایگاه هوایی دزفول، در گفتگو با برنامه «صبح نو، تهران نو» رادیو تهران به مناسبت روز ملی مقاومت و پایداری (روز دزفول)، به تشریح دلایل ماندگاری حماسه این شهر در حافظه تاریخی ملت ایران پرداخت.

امیر چگینی با اشاره به جایگاه راهبردی خوزستان در دوران دفاع مقدس اظهار داشت: تاریخ كشور ما لبریز از افتخار و رشادت است، اما خوزستان به عنوان مهد دلاوری، جایگاهی ویژه دارد. صدام در ابتدای جنگ با این نقشه وارد میدان شد كه ظرف یك هفته به تهران برسد و پیشروی خود را از خوزستان آغاز كرد؛ اما در نزدیكی دزفول با سدی محكم از مقاومت مردمی و نظامی برخورد كرد.

وی نقش پایگاه چهارم شكاری دزفول را در روزهای ابتدایی جنگ حیاتی توصیف كرد و افزود: اقدامات جانانه این پایگاه و ایستادگی مردم باعث شد دشمن حتی یك وجب هم نتواند از آن نقطه جلوتر بیاید. این مقاومت در شرایطی رقم خورد كه فاصله نیروهای عراقی با شهر و پایگاه چنان نزدیك بود كه با توپ و حتی آر‌پی‌جی به سمت ما شلیك می‌كردند، اما در نهایت مجبور به عقب‌نشینی شدند.

این فرمانده نیروی هوایی ارتش با یادآوری لقب «الف-دزفول» كه نشان‌دهنده اولویت این شهر در لیست حملات موشكی دشمن بود، خاطرنشان كرد: اینكه دزفول امروز به عنوان پایتخت مقاومت ایران شناخته می‌شود، حاصل روزهایی است كه مردم تحت شدیدترین حملات، شهر را رها نكردند و مایه دلگرمی نیروهای مسلح شدند.

امیر سرتیپ دوم خلبان چگینی در پایان با تبریك این روز به مردم غیرتمند دزفول و تمامی ملت ایران، بر آمادگی همیشگی نیروی هوایی ارتش برای صیانت از آسمان و خاك میهن تأكید كرد.


برنامه «صبح نو؛ تهران نو»؛ شنبه تا چهارشنبه ساعت 6 تا 8 از رادیو تهران پخش می‌شود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی radiotehranplus@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
صبح نو؛ تهران نو