از ساعت به مدت

رادیو تهران

ايران جان

به همت دانشگاه الزهرا(س) صورت گرفت؛ ثبت ید واحد مردم مبعوث شده در تاریخ/ تشریح اقدامات علمی و فرهنگی تنها دانشگاه جامع بانوان در دوران مقاومت

رئیس دانشگاه الزهرا(س) در گفتگو با رادیو تهران با تشریح اقدامات این مركز علمی در دوران «جنگ تحمیلی سوم»، از خلق بزرگ‌ترین پرچم دست‌ساز هنری جمهوری اسلامی توسط دانشگاهیان و مردم در میدان ونك و برگزاری سلسله نشست‌های تخصصی، مشاوره آنلاین و پویش‌های بین‌المللی خبر داد.

1405/03/19
|
11:45
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، زهرا ناظم‌بكایی رئیس دانشگاه الزهرا(س) با اشاره به نقش راهبردی زنان در تحولات تمدنی اظهار داشت: جامعه دانشگاه الزهرا(س) به عنوان تنها دانشگاه جامع دخترانه در كشور، رسالت ویژه‌ای در تربیت بانوان فرهیخته و اثرگذار دارد و بر همین اساس، تبیین نقش علمی و اجتماعی زنان در مواجهه با چالش‌های ملی را وظیفه خود می‌داند.

خلق نماد 50 متری همبستگی در میدان ونك
رئیس دانشگاه الزهرا(س) درباره یكی از شاخص‌ترین اقدامات فرهنگی این دانشگاه در دوران جنگ تحمیلی سوم گفت: در شامگاه 12 خرداد 1405، بزرگ‌ترین پرچم دست‌ساز هنری جمهوری اسلامی به طول 50 متر با همكاری شهرداری منطقه در میدان ونك نصب شد. در این طرح كه نمادی از پیوند دانشگاه و مردم بود، از حاضران خواسته شد با اثر كف دست خود (مهر دستی) به رنگ‌های سبز و قرمز، نقش خود را در صیانت از خون شهدا و یادبود ایثارگران كشور ثبت كنند.

وی با بیان اینكه این پرچم اكنون به عنوان میراثی از مقاومت صدروزه در دانشگاه نگهداری می‌شود، افزود: این اثر جلوه‌ای زیبا از همبستگی و ایمان بود كه برای نسل‌های آینده به یادگار خواهد ماند.

نقش‌آفرینی زنان؛ از خانواده تا اقتدار علمی
ناظم‌بكایی با تبیین جایگاه زنان در مقاومت ملی تصریح كرد: بانوان از یك سو با حضور مستقیم علمی و از سوی دیگر با تربیت نسل‌های آینده و ایجاد آرامش در محیط خانواده، جامعه را به سوی قله‌های افتخار هدایت می‌كنند.

وی با استناد به بیانات رهبر شهید تأكید كرد: ایران مقتدر تنها با دو بال ایمان و علم ساخته می‌شود تا هیچ دشمنی توان تعرض به این خاك را نداشته باشد.

تداوم فعالیت‌های آموزشی و مشاوره‌ای در شرایط جنگی
وی درباره مدیریت دانشگاه در این ایام گفت: با آغاز جنگ، فعالیت‌های دانشگاه طبق پروتكل‌ها به صورت مجازی و حضوری در حوزه‌های آموزش، پژوهش و فرهنگی ادامه یافت. از جمله این اقدامات، راه‌اندازی سامانه مشاوره آنلاین برای دانشجویان و برگزاری نشست‌های علمی روزانه با موضوعاتی همچون «راهبردهای مقابله»، «صبر و استقامت» و «عرفان مقاومت» در فضای مجازی بود.

دیپلماسی علمی و تبیین مظلومیت ایران در سطح بین‌الملل
رئیس دانشگاه الزهرا(س) به مكاتبات گسترده بین‌المللی اشاره كرد و افزود: نامه‌هایی به زبان‌های انگلیسی، عربی و تركی به دانشگاه‌ها و دانشمندان آسیا، اروپا و آمریكا ارسال شد كه بخشی از طریق وزارت علوم و بخشی در قالب تفاهم‌نامه‌های دوجانبه بود. هدف از این نامه‌ها، تبیین جنایات جنگی، نقض قوانین بین‌المللی و مظلومیت دختران و زنان ایرانی در این روند تحمیلی بود.

پویش‌های فرهنگی و روایت «دختر ایران»
ناظم‌بكایی در پایان به برنامه‌های شاخص فرهنگی اشاره كرد و گفت: مراسم «روایت دختر ایران» با حضور مهدیه اسفندیاری (دانش‌آموخته‌ای كه یك سال در زندان‌های فرانسه محبوس بود) همزمان با میلاد حضرت زینب(س) برگزار شد كه به نوعی ثبت شفاهی تاریخ بود. همچنین پویش‌های «ایستاده چون سرو»، «شكوه ایستادگی»، «ایران نامیرا» و پویش «موج پیروزی» ویژه كودكان و نوجوانان از دیگر فعالیت‌هایی بود كه دل‌نوشته‌های آن‌ها در سایت دانشگاه منتشر شده است.


«ایران جان» از شنبه تا چهارشنبه ساعت 15 تا 20 بصورت زنده از رادیو تهران روی موج 94 مگاهرتز به روی آنتن می‌رود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
كانال رادیو تهران را در پیام رسان بله به نشانی radiotehranplus@ جستجو كنید.
علاقه‌مندان می‌توانند برنامه‌های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
ایران جان