معاون درآمدهای مالیاتی سازمان مالیاتی كشور با اشاره به اینكه پایان مهرماه؛آخرین مهلت ثبت نام در سامانه جامع املاك است، گفت: هدف اصلی از طرح مالیات بر خانه های خالی، ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا برای مدیریت بازار اجاره است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمد مسیحی معاون درآمدهای مالیاتی سازمان مالیاتی كشور در گفتگو با برنامه بازار تهران درباره مالیات بر خانه های خالی گفت: مالیات خانه های مسكونی خالی، سابقه ای دیرینه در قوانین مالیاتی كشور دارد و منهای كاركرد تامین مالی، قانونگذار با ابزار مالیات برای این خانه ها به دنبال تنظیم گری و ایجاد تعادل بر عرضه و تقاضا برای مدیریت بازار اجاره است. این موضوع در قوانین پیش از انقلاب هم مطرح بوده است و به تازگی هم تسلیم مجلس شده و در قانون بودجه مورد حكم قرار گرفته است . با اعلام وزارت مسكن و شهرسازی به عنوان ناظر و سیاستگذار با استفاده از سامانه وظیفه دارد خانه های خالی را شناسایی كرده و اطلاعات آن را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهد.
وی خاطرنشان كرد: بر اساس آخرین تصمیم ها قرار شد وزارت مسكن تا پایان شهریورماه سال جاری، اطلاعات خانه های خالی را به سازمان مالیاتی كشور تسلیم كند اما به جهاتی با تاخیر روبرو شد . در حال حاضر وزارت مسكن وظیفه دارد اطلاعات مربوط به خانه های خالی شهرهای بالای 100 هزار نفر جمعیت را تا پایان مهرماه به سازمان مالیاتی اعلام كند. در صورت پیشرفت روند، سازمان مالیاتی مطابق حكم قانون بودجه وظیفه دارد مالیات املاكی كه در سال بیش از 120 روز خالی بوده اند را محاسبه و تا پایان دیماه به مشمولین اعلام كرده و نهایتا تا یكماه بعد وصول كند و در فاز دوم این طرح مكلف شده است در تیرماه سال 1401 مبلغ مالیات مشمولین را به آنها اعلام و تا مردادماه آن را دریافت كند.
مسیحی اظهار كرد: مشمولین این قانون مالكانی هستند كه خانه های آنها در شش ماهه اول سال 4 ماه خالی بوده است. این نرخ در سال اول 6 برابر مالیات اجاره خانه، سال دوم 12 برابر و در سال سوم 18 برابر خواهد شد. این مبلغ بسیار سنگین است و برای اشخاص حقیقی و حقوقی كه بیش از 5 واحد خالی داشته باشند دو برابر محاسبه خواهد شد.
وی افزود: مالیات اجاره بر مبنای ماده 54 قانون و جدول املاك اجاری و قراردادهای رسمی و عادی در صورتیكه كمتر از 80 درصد ارزش های اجاری كه سازمان امور مالیاتی برای نقاط مختلف كشور به صورت سالانه تعیین كرده؛ نباشد؛ محاسبه می شود. در این شرایط اظهارات موجر برای سازمان مالیاتی كافی است. اگر قرارداد به صورت رهن باشد ملاك ما ارزش اجاری املاكی است كه سازمان امور مالیاتی اعلام كرده است.
مسیحی گفت: افرادی كه تاكنون در این سامانه ثبت نام نكرده اند تا پایان مهرماه سال جاری فرصت دارند تا بعدها دچار مشكل نشوند.مدیریت این سامانه بر عهده وزارت مسكن و شهرسازی است. ما امیدواریم این قانون انقدر خوب اجرا بشود كه خانه ای خالی نباشد تا برای آن مالیاتی وضع شود. هدف از این قانون تنظیمگری و ایجاد تعادل بین املاك اجاری و بازار اجاره است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.