بازار تهران شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:00 به مدت 55 دقیقه

رادیو تهران

بازار تهران

مدیران كشور به خواب رفته اند/ با از بین رفتن دام مولد، صنعت دام از بین می‌رود+فایل صوتی

برنامه بازار تهران رادیو تهران در روز یكشنبه 3 مرداد با حضور مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران و نایب رییس كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی با موضوع كمبود نهاده های دامی و مشكلات پیش روی كشور در این حوزه روی آنتن رفت.

1400/05/04
|
08:02
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، مجتبی عالی مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران در گفتگو با بازار تهران ، گفت: در تأمین نهاده های دامی كمبود داریم و همه چیز مثل روال گذشته است مسئولان فقط صحبت می‌كنند و در عمل هیچ اتفاقی رخ نمی‌دهد. نهاده های دامی با ارز ترجیهی تنها 10تا 15 درصد نهاده های دامداران ما را تأمین می‌كند و مابقی را دامداران از بازار آزاد تأمین می‌كنند. همواره بخشی از نهاده با ارز ترجیحی بوده و ما بقی به صورت آزاد تأمین می‌شود

علوفه دامی به كشورهای همسایه قاچاق می‌شود
وی با اشاره به اینكه 60 درصد خوراك دام را علوفه و 40 درصد آن را نهاده‌های دامی تشكیل می‌دهد گفت: متأسقانه خشكسالی در كشور باعث شده با كمبود علوفه مواجه شویم و متأسفانه علوفه مورد نیاز در كشور مدیریت نشد و مقدار زیادی از این علوفه‌ها به افغانستان و عراق قاچاق شده است و دامداران ما با كمبود علوفه مواجه شدند.

زیان 4500 تومانی دامداران در تولید هر كیلو شیر
عالی تصریح كرد: هركیلو گرم كاه 4هزار و 500 تومان و یونجه 6هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد و در مقایسه با سال گذشته قیمت این اقلام 3برابر شده است در حالی كه قیمت شیر هیچگونه تغییری نكرده و در فضای مجازی، رادیو و تلویزیون صحبت بر این است كه قرار است قیمت شیر را افزایش دهند ولی هیچگونه اراده‌ای وجود ندارد كه قیمت شیر را نسبت به سال گذشته افزایش دهند كه دامداران ما ضرر نكنند. هم اكنون دامداران در هر كیلو شیر 4هزار و 500تومان وحدود 30هزار تومان در تولید هر كیلو گوشت ضرر می‌كنند.

خرید شیر تضمینی وزارت جهاد از دامداران عملی نشد
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا خرید تضمینی شیر از دامداران كه وزارت جهاد كشاورزی اعلام كرده است انجام می‌شود یا خیر؟ گفت: همه ی صحبت ها در كاغذ است ولی در عمل هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

خشكسالی باعث كاهش برداشت علوفه از مراتع داخلی شده است
در ادامه این گفتگوی رادیویی علیرضا عباسی نایب رییس كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با برنامه بازار تهران درخصوص كمبود نهاده‌های دامی گفت: سالانه حدود 20میلیون تن نهاده در كشور نیاز داریم و تا كنون حدود 3 تا 4 میلیون تن هم از مراتع كشور تأمین می‌شد. با توجه به اینكه امسال 50درصد كاهش بارندگی در كشور داشتیم این مقدار علوفه مرتعی تولید داخل تأمین نشد. یكی از مهمترین مشكلات در این حوزه نبود تولید داخل است. باید تدبیری بیاندیشیم تا بتوانیم علوفه مرتعی را به صورت دستی تأمین كنیم.
وی در ادامه افزود: ما در توزیع نهاده های دامی كه توسط دولت تأمین می‌شود هم مشكل داریم. درست است حدود 20میلیون تن نهاده لازم داریم كه حدود 8 میلیون تن آن تولید داخل است و 12میلیون تن نهاده وارد كشور می شود . ولی در توزیع آن هم با مشكل مواجه می‌شویم.

نمی‌توانیم قیمت محصولات دامداران را با ارز ترجیحی بسنجیم
عباسی افزود: از سال 96 به بعد بعضی جاها آمار می‌دهند هزینه های تولید علوفه سه برابر و آنچه برای گوشت بوده 3.6 دهم افزایش پیدا كرده و با این آمار نتیجه می‌گیرند كه قیمت گوشت بیش از نهاده گران شده ولی باید بگویم این قیمت ها برای ارز 4 هزار و200 تومانی است. ولی سوال این است كه تولید كننده ی ما چقدر از ارز ترجیحی استفاده می‌كند؟ قیمت هایی كه آقای عالی مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران درباره جو، كاه و یونجه گفتند تولید داخل است و ارز ترجیهی به آن اختصاص پیدا نمی‌كند. اینكه قیمت افزایش پیدا كرده درست است اما دامدار ما اینها را با ارز ترجیحی تأمین نمی‌كند كه بخواهیم قیمت گوشت و فرآورده آن را با ارز ترجیحی بسنجیم متأسفانه اینجا تولید كننده دیده نمی‌شود. تفاوت قیمت كاه امسال با سال گذشته به دلیل خشكسالی تفاوت زیادی دارد. ما 12میلیون تن نهاده وارد می‌كنیم و در توزیع آن مشكل اساسی داریم ولی در تولید داخل با توجه به خشكسالی موجود نمی توانیم بگوییم كه قیمت كاه امسال با سال گذشته برابر است.

مشكل خشكسالی برای صنعت دام، آفت بزرگی است
عباسی افزود: طی دو ماه گذشته در كمیسیون جلسات متعددی داشتیم تا بتوانیم تغییری ایجاد كنیم و بخشی از نهاده را كه قبلا به دامداران اختصاص پیدا نمی‌كرد به آنها اختصاص دهیم مشكل خشكسالی برای دامدار و صنعت دام ما آفت بزرگی است و منجر می‌شود دام مولد ما كشتار یا قاچاق شود. متأسفانه قیمت دام مولد 20تا 30هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد درصورتی كه این رخداد اصلا درست نیست كه ما دام مولد را اینگونه به فروش برسانیم.

دولت برای رفع مشكل دامداران اقدامی نكرد
نایب رییس كمیسیون كشاورزی مجلس گفت: دولت باید برای این مسأله تدبیری می‌اندیشید و ما وقتی دیدیم دولت هیچ اقدامی نمی‌كند مسئولان دولتی را دعوت كرده و جلساتی را برای رفع این مشكل برگزار كردیم كه در نهایت دولت به نوعی پذیرفت كه مشكل وجود دارد و باید نهاده را برای دامداران تأمین كند ولی فكر می‌كنم هنوز هم این نهاده ها تأمین نشده و ما باید مجدد جلسه برگزار كنیم و این مشكل را پیگیری كنیم. درست است كه دولت در حال تغییر است ولی افراد پایین‌دست باید وظایف خود را این این حوزه انجام دهند.

مدیران كشور به خواب رفته اند
در ادامه این گفتگو مجتبی عالی مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران گفت: دولت حرف كمیسیون كشاورزی مجلس را متوجه نمی‌شود چون اگر متوجه می‌شد و همكاری می كرد كار تولید به اینجا ختم نمی‌شد. متأسفانه مدیران كشور ما به خواب رفته اند، هم اكنون هم گریبانگیر تعویض مدیران و استقرار دولت جدید هستیم از قرار معلوم در این شرایط آنچه كه شاهدش خواهیم بود نابودی تولید است.
تقاضا داریم وقتی مسئولان جلساتی را برای تصمیم گیری و رفع مشكل برگزار می‌كنند از تولید كنندگان هم دعوت كنند متأسفانه وقتی دولتمردان و نمایندگان مجلس می‌خواهند برای هر بخشی تصمیم گیری كنند هیچ نماینده و تشكلی از آن بخش در جلسات آنها حضور ندارند.

دلالان عامل اصلی گرانی گوشت هستند
عالی در پاسخ به این پرسش كه با توجه با شرایط فعلی شاهد افزایش قیمت خواهیم بود یا خیر؟ گفت: هم اكنون دامداران ما گوشت كشتار را 90 تا 100هزار تومان می‌فروشند ولی مصرف كنندگان ما در بازار 150تا160هزار تومان گوشت را خریداری می‌كنند دامداران ما گوشت را گران نمی‌فروشند بلكه در این میان دلالان هستند كه سواستفاده می‌كنند.

با از بین رفتن دام مولد، صنعت دام از بین می‌رود
عباسی نایب رییس كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی در پایان این گفتگو اظهار داشت: متأسفانه به دلیل نبود علوفه و تغذیه مناسب برای دام، دامداران مجبور هستند برای از بین نرفتن سرمایه خود، دامشان را زیر قیمت بفروشند مشكل فقط امسال نیست، وقتی دام مولد ما از بین رفت صنعت دامداری ما در سال های آینده با مشكل مواجه خواهد شد.
وی در پایان افزود: مشكل اصلی ما نظارت در چرخه تولید است. در جلسات نظارتی مختلفی كه برگزار می‌كنیم افراد می‌پذیرند كه مشكل وجود دارد ولی وقتی به دنبال اجرا می‌روند دیگر هیچ اقدامی نمی‌كنند تا ما مجدد آنها را به مجلس فرا بخوانیم این مسأله در پایان دولت فعلی نیز شدت پیدا كرده است. رئیس جمهور خواسته است كه قیمت ها در این دولت افزایش نیابد و وزیران جهاد و صمت هم پذیرفته اند. در این میان تولیدكننده و مصرف كننده ضرر می كنند. این روند در مورد محصولات دیگر هم مصداق دارد تا در آخرین روزهای دولت، قیمت اجناس افزایش نیابد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
بازار تهران