نایب رئیس كمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: دولت از اقتصاد برق صنایع خارج شود و در ازای خروجش از این اقصاد، طبق قانون سهم 30 درصدی خود از ترانزیت برق را مطالبه كند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، حمیدرضا صالحی نایب رئیس كمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با بازار تهران رادیو تهران گفت: برق در صنعت از بین نمیرود بلكه به یك ارزش افزوده تبدیل میشود و در نهایت منجر به حفظ سرمایهگذاریها، اشتغال و افزایش صادرات میشود.
كمبود برق در فصل تابستان ناشی از سیاستگذاریهای اشتباه است
وی با اشاره به اینكه 58 درصد نیروگاههای ما غیر دولتی و 42 درصد دست دولت است، افزود: كمبود برق در تابستان و كمبود گاز در زمستان نشاند دهنده این است كه روشهایی كه تا امروز دنبال كردیم تاثیرگذار نبوده است و سیاستها درست اجرا نشده است و منجر به این شده است كه امروز در فصل تابستان برای تامین برق خانگی برق صنایع را قطع میكنیم.
مدافع خاموشی برق بخش خانگی نیستم
صالحی با تاكید بر اینكه مدافع خاموشی برق بخش خانگی نیستم، گفت: نباید به بخش صنعت بی توجه باشیم، متاسفانه كشورمان در بخش اقتصادی بسیار عقب مانده است و باید این عقب ماندگی را جبران و در این حوزه رشد كند. راه حل رفع این مشكل الگوبرداری از كشورهای پیشرفته است. اگر از ابزارهای امروزی در این حوزه استفاده كنیم میتوانیم خاموشی برق صنایع در فصل تابستان را برطرف كنیم.
از نظر توان علمی و فنی در برق كمبودی نداریم
وی تصریح كرد: امروز با افتخار میتوانیم بگوییم از نظر توان علمی و فنی در صنعت برق كمبودی نداریم ولی مداخله دولت در این حوزه باعث شده از توانمندی و ظرفیت بخش خصوصی در این حوزه استفاده نشود و ظرفیتهای موجود به ارزش افزوده تبدیل نشود.
دولت اجازه دهد بخش خصوصی به صورت مستقیم برق صنایع را تامین كند
صالحی افزود: پیشنهاد میكنم دولت اجازه بدهد 58 درصد نیروگاههای غیر دولتی به صورت مستقیم با صنایع قرارداد ببندند و برق آنها را تامین كنند. دولت باید از اقتصاد برق خارج شود و تنها به دریافت سهم 30 درصدی خود ناشی از ترانزیت یك سوم برق كشور بسنده كند.
نایب رئیس كمیسیون انرژی اتاق بازرگانی با اشاره به اینكه قیمت تولید در صنایع آزاد شده است و صنایع با پول برق مشكلی ندارند، گفت: دولت اجازه بدهد یك سوم مصرف كشور كه مختص صنایع و حدود 100 هزار میلیارد تومان است توسط بخش غیردولتی تامین و مبلغ حاصل از آن وارد صنعت نیروگاهی شود تا بتوانیم نیروگاههای كشور را افزایش دهیم و دیگر شاهد خاموشیهای برق در فصل تابستان نباشیم.
دولتهای گذشته به دنبال كمبود منابع مالی نتوانستند در حوزه نیروگاهسازی سرمایهگذاری كنند
این مقام مسئول تاكید كرد: دولتها در گذشته از طریق منابع حاصل از فروش نفت نیروگاه میساختند اما در سالهای اخیر كه درآمدهای ناشی از فروش منابع نفتی كاهش پیدا كرد دولت نتوانستند در این حوزه سرمایهگذاری كنند و با كمبود نیروگاه و تامین برق مواجه شدیم و در نهایت به خاموشی رسیدیم. در واقع دولت فعلی میراثدار دولتهای قبلی است.
دولت اجازه دهد بخش خصوصی برای ساخت نیروگاه سرمایهگذاری كند
وی افزود: وقتی دولت نمیتواند سرمایهگذاری كند باید اجازه بدهد بخش خصوصی به این حوزه ورود كند و سرمایه خود را وارد این حوزه بكند البته لازمه ورود سرمایه بخش خصوصی به این حوزه ایجاد امنیت اقتصادی است و مبنای بازار بر اساس عرضه و تقاضا باشد.
دولتها به فكر حفظ مالكیت خود بر صنایع هستند
نایب رئیس كمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تاكید كرد: دولتها به فكر حفظ مالكیت خود بر صنایع هستند به همین دلیل از اقتصاد صنایع مختلف خارج نمیشود درصورتی كه وقتی مالكیت دولت حذف میشود آن اقتصاد رونق پیدا میكند. وزیر نیروی دولت سیزدهم از این طرح استقبال كردند و به ما وعده دادند در نیمه دوم سال این طرح عملی شود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.