استاندار خوزستان در گفتگوی تلفنی با برنامه پشت صحنه 6 خردادماه توضیحاتی را درخصوص آبرسانی به منطقه غیزانیه ارائه داد.
تجمع مردم منطقهی غیزانیه در استان خوزستان در خصوص نبود آب شرب و تامین نیازهای مردم در خصوص آب رسانی به منطقهی محل سكونتشان سبب شد تا عوامل پشت صحنهی رادیو تهران از استاندار خوزستان دعوت كنند مهمان تلفنی این برنامهی شبانگاهی شده و توضیحاتی را در این خصوص به مردم ارائه دهد.
غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان در برنامهی ششم خرداد "پشت صحنه" به مخاطبان این رسانه گفت: آب خوزستان و مسالهی آبرسانی به مناطق مختلف این استان از سال 88 شروع شده و مباحث خاص خودش را دارد اما بحث آبرسانی به منطقهی بزرگ غیزانیه از سال 61 انجام شده و در مرحلهی دیگر پمپها در سال 71 ترمیم شده و توسعه یافت. اما كار موثری انجام نشد. اگر مردم در پایگاههای خبری كشور جستجو كنند از سال 76 مباحث كم آبی این منطقه بوده و طرح آبرسانی به آن از سال 88 آغاز شده كه متاسفانه تا امروز پیشرفت چندانی نداشته است.
وی افزود: در دی ماه سال 95 بنده به همراه گروهی از كارشناسان و عنوان مسئول دستگاه اجرایی به غیزانیه سفر كردیم و پس از بازدید از منطقه متوجه شدیم كه مردم این منطقه سه مشكل مهم در زیرساختهایشان دارند. یكی از آنها مسالهی مربوط به مدارس بود كه تنها 44 كلاس كانكسی در منطقه وجود داشت و شرایط تحصیلی و آموزشی برای دانشآموزان مساعد نبود. دو مشكل دیگر منطقه، نبود آب شرب در منطقه و نامساعد بودن جادههای روستایی بود.
این مسئول در استان خوزستان اظهار داشت: پس از تحقیق و بازرسی، این مدارس كانكسی را جمع آوری كرده و كلاسهای جدید به جای آنها ساختیم. همچنین به زودی دو مدرسهی دیگر نیز تا دو ماه آینده در این منطقه به بهرهبرداری میرسد و با استانداردهای اصولی ساخت مدرسه ساخته شده است. برای پیشبرد بحث آبرسانی غیزانیه هم دو مساله داشتیم، یكی از این مسائل تامین آب به اندازهی 10هزار تا 15هزار لیتر و دیگری خط انتقال آب تامین شده به مردم به شمار میرفت.
وی با اشاره به وسعت این منطقه گفت: طرح آبرسانی غیزانیه را در سه قسمت تدوین كردیم. قسمتی از این آبرسانی باید از سمت شهرستان شیبان و قسمتی هم از روستاهای شهرستان رامهرمز و قسمت بعدی هم باید از شهرستان كارون به غیزانیه انتقال داده میشد. یعنی كار تامین آب روستاهای غیزانیهی بزرگ را از سه بخش و در سال 95 اغاز كردیم. موانعی هم در كار بود. نخستین موانع بحث كمبود مالی در تامین هزینهها بود كه توانستیم از منابع دولتی بخشی از آن را براورده سازیم. در حدود 13 میلیارد تومان از وزیر نفت كمكهای مالی برای آبرسانی غیزانیه دریافت كردیم و همچنین از سازمان آب و برق خوزستان كه حتی وظیفهای در این مساله نداشت حدود هشت میلیارد تومان پول گرفتیم. مابقی مخارج را نیز از محل استانداری تامین كردیم كه حدود 45 میلیارد تومان هزینه شد.
شریعتی خاطرنشان كرد: 12 اردیبهشت از پروژه بازدید داشتم و آنجا قول دادیم 45 روز دیگر آب را تامین كنیم. متاسفانه معارضینی در روستاها و از افراد محلی كه آبرسانی را موانعی در كشاورزی و سایر فعالیتهای روزمرهی خود میدانند سبب شدند تا كار به تعویق افتد. خوشبختانه این پروژه در حال حاضر با مشكلات مالی مواجه نیست و كمبود 50 میلیاردی كه این روزها دلیل نرسیدن آب شرب به منطقهی غیزانیه است دیگر وجود ندارد.
استاندار خوزستان در پاسخ به این سوال مجری برنامه كه پرسید با وجود دستوراتی مستقیم از سوی مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری در مورد پیگیری و سرانجام رساندن مشكلات آب این منطقه چرا كار هنوز به اتمام نرسیده است؟ گفت: ما چهارهزار روستا درخوزستان داریم. بسیاری از روستاها و بخشهای خوزستان هنوز مشكل آب دارند. بعضا معارضین كار را یك ماه تعطیل میكردند یا اینكه پروژهی آبرسانی در حریم خط نفتی یا برق فشار قوی یا خط لوله در حریم جاده و روستاهایی با فعالیت كشاورزی سبب تعویق در انجام پروژه میشد. خوشبختانه با وجود تمامی این مشكلات همه را به تدریج و تك به تك حل كردیم.
شریعتی در ارتباط با درگیری نیروهای استانداری با معترضان مسالهی آب شرب غیزانیه هم گفت: باید نیروهای زیرمجموعهی استانداری خوزستان در درگیری كه با مردم پیش آمد خویشتنداری بیشتری نشان میدادند و با وجود همهی مشكلات كار را پیش ببرند. امیدواریم تا دو هفتهی دیگر پروژهی آبرسانی به غیزانیهی بزرگ را به اتمام برسانیم.
وی در بخش دیگری از این گفتگو به كمك 10 میلیاردی وزارت نفت برای نوسازی بخشی از لولههای آبرسانی به منطقهای در استان خوزستان اشاره كرده و گفت: با تامین این اعتبار آب مورد نیاز 30 روستای دیگر هم كه از رامهرمز آب میگیرند تامین میشود.
استاندار خوزستان با اشاره به قانونی در مورد تخصیص اعتبار به مناطق نفتی كشور از محل درآمدهای نفتی گفت: حدود سه درصد از درآمدهای نفتی از بودجه جدا میشود و یك درصد آن جذب مناطق نفتخیز شده و دو درصد هم به مناطق محروم كل كشور تعلق میگیرد كه مناطق محروم استان خوزستان را نیز شامل میشود. یعنی یك و دو دهم تا یك و چهار دهم این درآمد به خوزستان تخصیص داده میشود. سال گذشته به علت تحریم ها تخصیص اعتبار به طور كامل صورت نگرفت و تنها 20 درصد این مبلغ به استان تعلق گرفت اما تا سال 97 مرتبا این درآمدها برای بازسازی خوزستان اختصاص داده شده است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360