استاد لوریس چكناواریان، موسیقیدان پیشكسوت كشورمان گفت: برای آنكه ارزش و هنر كار یك هنرمند كاملا شناخته شود زمان زیادی لازم است.
وی در گفتگو با مصطفی امامی، مجری تهران من در گفتگو با پشت صحنهی رادیو تهران سیزدهم اسفند، گفت: وقتی هنرمند به معنای امروز؛ سلبریتی شود، هنرش از بین میرود، توجهش به ارائهی كارهای هنری كمتر شده و دیگر در خلق هنر، به خودش و استعدادهای اصلیاش توجهی ندارد.
وی افزود: سلبرینی شدن به عقیدهی بنده پس از فوت یك هنرمند باید به او نسبت داده شود و در طول زندگی، سلبرینی شدن هنرمند، یك خودكشی است.
چكناواریان خاطرنشان كرد: خود هنرمند میداند بهترین اثرش كدام است و توانش در خلق هنر چقدر است، اما تشخیص جذاب بودن هنرش به عهدهی مردم است و درك هر اثر هنری هم از دید مردم زمانبر است. بهتر است هیچ خودخواهی در كار نباشد و هنرمندان قضاوت اصلی در مورد هنرشان را به نسلهای بعدی بسپارد.
وی با اشاره به اینكه برای سلبریتی بودن به معنای واقعی باید اثر هنرمند توسط مردم كاملا شناخته شده باشد و سالیان سال در مورد آثار هنری یك هنرمند سخن گفته شود گفت: پس این امكان به ندرت اتفاق میافتد كه مردم درك بالایی از یك اثر هنری در طول زندگی یك هنرمند پیدا كنند.
این موسیقیدان در پاسخ به مجری پشت صحنه در مورد نیاز یك هنرمند یا هنرپیشه به محافظ گفت: من هیچگاه به عنوان كسی كه به خلق اثر هنری پرداخته، نیازی به محافظ احساس نكرده ام. نقدی هم به رفتار افرادی كه دوست دارند به اصطلاح با بادیگارد در محافل حضور پیدا كنند ندارم. حتما دوست ندارند تنهایی جایی بروند.
وی در بخش دیگری از سخنانش در مورد اركستر ملی نیز گفت: هر كشور مهم و با فرهنگی اركستر درجه یك دارد و اركستر ویترین یك كشور است. این ویترین برای جاذبه داشتن باید بودجهی خوبی برای ارائهی بهتر داشته باشد.
این كارشناس در حوزهی موسیقی كلاسیك در مورد اركستر ملی كشورمان گفت: متاسفانه موسیقیدانان ما در اركستر ملی حقوق خوبی ندارند. ساز درجه یك ندارند، اساتید خوبی ندارند و نیاز است كه برای آموزش آنها مربی از خارج دعوت شود چون اساتیدی كه كاملا بتوانند اصول را به آنان آموزش دهند در كشور بسیار كم هستند.
چكناواریان در مورد اینكه چرا رهبری اركستر ملی كشور را بر عهده نداشته گفت: چندباری برای این مسئولیت پیشنهادی از مسئولین داشتم اما اولین چیزی كه مد نظرم است قراردادهایی با حقوق نسبتا بالا برای موسیقیدانان گروه است تا بتوانند تمام تمركزشان را به كار اصلی متوجه كرده و برای گذران زندگی مجبور به كار در چند جای مختلف نباشند. بنابراین برای رهبری شرایط كامل را نداشتم.
در ادامه مجری پشت صحنه به یكی از گفتگوهای استاد در رسانهها اشاره كرد كه به هنرمندان توصیه كرده بود اگر در كارشان دیوانه نباشد باختهاند.
چكناواریان در مورد این ادعا گفت: منظورم از دیوانگی هنرمند آن است كه بدون ترس و با توجه به آرزوها به آینده نگاه كنند و كاری را انجام دهند كه از قلبشان نشات گرفته است و برنامهریزی آنان برای آینده باشد. درگیر روزمرگی نشده و برای زندگی نوكری نكنند و به فرمودهی حضرت علی(ع)، ترس را بزرگترین گناه بدانند.
وی گفت: شعرایی مانند حافظ و سعدی و فردوسی از این قبیل افراد بودند كه نگاهی رو به جلو داشته و برای حال كار نكرده بودند. بنابراین باید هنرمند برای خلق اثر كاری كند كه قلبش به او دیكته كرده است نه اینكه قصدش از خلق هنر فقط نان روز خوردن باشد.
استاد لوریس هایكازی چكناواریان، آهنگساز، رهبر اركستر، نویسنده و نقاش ارمنی تبار اهل ایران است كه از چهرههای معروف ایران و ارمنستان بهشمار میرود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360