رئیس فراكسیون زنان مجلس گفت: طبق آمار پزشكی قانونی حدود 60 درصد نزاعهای خیابانی برای مردان و حدود 30 درصد مختص زنان است و نمیتوان با قاطعیت عنوان كرد كه این آمار رو به افزایش است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، فاطمه قاسم پور رئیس فراكسیون زنان مجلس در گفتگو با سعادتآباد رادیو تهران در خصوص افزایش خشونت و نزاعهای خیابانی زنان، گفت: میتوانم تصدیق كنم در فضای رسانهای شاهد بازنمایی نزاعهای اجتماعی زنان هستیم ولی اینكه پژوهشهای اجتماعی نشان داده باشد كه با افزایش نزاعهای خیابانی زنان مواجه هستیم، چنین چیزی ثابت نشده است.
این نماینده مجلس در پاسخ به این پرسش كه منبع پژوهشهای چیست؟ و آخرین پژوهش در این خصوص چه زمانی انجامشده است؟ اظهار داشت: معمولا مراجعاتی كه در خصوص نزاعهای خیابانی به پزشك قانونی میشود میتواند یك منبع برای تشخیص میزان كاهش، افزایش و یا ثبات این نزاعها بر اساس جنسیت باشد.
قاسم پور در پاسخ به اظهارات گوینده برنامه مبنی بر اینكه، یك روانشناس فرهنگی مرتبط با سازمان پزشكی قانونی طبق آمار اعلام كردند كه اولین موضوع پزشكی قانونی خشونتخانگی و دومین مربوط به نزاعهای خیابانی است و درصد نزاع زنان در حال افزایش است، گفت: نرخ رشد هر مساله اجتماعی تعیینكننده است. طبق آمار پزشكی قانونی بیش از 60 درصد نزاعهای خیابانی برای مردان و بیش از 30 درصد مختص زنان است و نمیتوان با قاطعیت عنوان كرد كه این آمار رو به افزایش است.
وی افزود: نرخ رشد را دقیق نمیدانم اما میدانم شیب رشد بهقدری بالا نبوده كه توجه كارشناسان مسائل اجتماعی را جلب كند اما نكته قابلتوجه این است كه ما با نمونهای از خشونتهای و نزاعهای خیابانی مواجه هستیم كه بهقدری بغرنج است كه میتواند بهعنوان یك نماد و مساله بررسی شود. ممكن است شیب تغییرات بالایی نداشته باشیم ولی قمهكشی و بحثهایی ازایندست قطعا جلبتوجه میكند.
رئیس فراكسیون زنان مجلس در پاسخ به این پرسش كه چرا دختران جوان كشورمان باید وسیله دفاع شخصی همراه داشته باشند؟ گفت: گاهی باید روی احساس امنیت زنان در جامعه كار كرد و بهعنوان یك مساله اجتماعی بررسی شود كه احساس امنیت زنان بهویژه در كلانشهرها به چه ترتیبی است؟ عدم احساس امنیت ممكن است زنان را در قالب یك رفتار دفاعی ببرد. ولی نزاع خیابانی بهعنوان اینكه یك زن میتواند كنشگر باشد و یك دعوای خیابانی را رقم بزند فكر میكنم مختص نوجوانان ما است.
این نماینده مجلس اذعان داشت: سیستم آموزشی رسمی و غیررسمی ما خود را در خصوص آموزش مهارتهای لازم و افزایش تابآوری اجتماعی نوجوانان و جوانان مسئول ندیده است و همین مساله باعث شده ما شاهد چنین رفتارهایی در این سنین باشیم، مضاف بر اینكه اقتضاء نوجوانی و این سنین نشان میدهد به حدی هویتیابی بر اساس رفتارهای خطرناك شكل میگیرد.
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا نظام آموزشوپرورش قدیمی كشورمان و عدم توجه به آموزشهای لازم برای كسب مهارتهای زندگی میتواند عاملی برای بروز اینگونه خشونتها در بین نوجوانان و جوانان كشور باشد یا خیر؟ اظهار داشت: من موافق دیدگاه شما هستم ولی این مساله را فقط منوط به نظام آموزش رسمی كشور نمیدانم و به نظر من رسانهها و در صدر آن رسانه ملی باید یك نقش جدی داشته باشند.
قاسم پور تصریح كرد: این مسائل به تعبیر كارشناسان اجتماعی باید به درجهای از اهمیت برسد تا جامعه كارشناسی نسبت به آن مساله ورود كند و عوامل و زمینههای بروز این كنش اجتماعی را بررسی كنند. این مساله چندعاملی است و كنشها و رفتارهای زنان در جامعه ممكن است علتهای متفاوتی داشته باشد و برای این علتهای متفاوت باید برنامههای اجتماعی متفاوت داشت. اینگونه رخدادها را باید مجموعهای نگاه كرد اگر این نگاه نباشد ممكن است فكر كنیم بهترین راه این است كه نظام آموزش ورود كند ولی نظام آموزش حتماً بهتنهایی كافی نیست.
رئیس فراكسیون زنان مجلس در پاسخ به این پرسش كه آیا خانه ملت برنامهای برای كاهش خشونتهای اجتماعی، بهخصوص خشونتهای اجتماعی زنان دارد یا خیر؟ گفت: لایحهای تحت عنوان تامین امنیت در برابر خشونت كه سابقه 10 ساله دارد پایان سال گذشته با مجلس رسیده است و نگاه مجلس این است كه بر اساس رویكرد بومی تلاش كند تا این لایحه تبدیل به قانون شود و فكر میكنم با قانونی شدن این لایحه حدی از این مسائل پوشش داده میشود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.