دكتر حمید سوری با تاكید بر انتشار انفجاری اُمیكرون در كشور و هشدار افزایش موارد بستری و مرگ و میر گفت: هر هفته 3 تا 5 برابر به موارد ابتلاء اُمیكرون افزوده میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، بر اساس خبرهای منتشر شده محدودیتهای جدید كرونایی روز شنبه 16 بهمن ماه اعلام می شود. تهران در رنگ بندی كرونایی شهرها به رنگ قرمز درآمده است به همین بهانه دكتر حمید سوری رئیس كارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با كرونا به برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران در خصوص وضعیت كرونایی كشور گفت: برای تحلیل مناسب باید ماهیت این سویه را بشناسیم و بر اساس آن عمل كنیم.
وی با اشاره به قدرت سرایت و انتشار بسیار بالای سویه اُمیكرون گفت:این ویروس به شكل انفجاری در حال گسترش است به طوریكه در هر هفته 3 تا 5 برابر به موارد ابتلاء افزوده میشود. در این حال ارزش زمان چند برابر مواقع عادی است. هرچه این سویه ویروس كرونا گسترش یابد كنترل آن سختتر خواهد بود. پیش از این هم هشدارهای لازم برای افزایش احتمالی موارد بستری و مرگ و میر داد شده است. اما متاسفانه ساده انگاری را در سطح جامعه شاهد هستیم. در حالیكه برای دیدن وضعیت سخت این بیماری در سطح كشور باید به بیمارستان ها سر زد.
دكتر سوری با اشاره به اتخاذ تصمیم ستاد ملی كرونا مبنی بر افزایش اختیارات استانی جهت ایجاد محدودیتها گفت: معنی این تصمیم آن است كه هر استان باید بر اساس شرایط موجود، سطح خطر را ارزیابی كند و فقط به رنگبندی شهرها استناد نكند .این رنگبندی بر اساس تعداد بستری ها دید شده است و می تواند در برخی مواقع گمراه كننده باشد. به ویژه درباره اُمیكرون مسئله جدی تر است و بستری نمی تواند شاخص خوبی برای تعیین سطح خطر باشد بلكه باید به شاخصهای دیگر مثل نسبت تعداد تستهای مثبت به كل تستها و عدم رعایت پروتكلهای بهداشتی در جامعه اشاره كرد كه متاسفانه در سطح 50 درصد قرار دارد.
وی افزود: پس از تعیین سطح خطر میتوان تصمیم منطقی اتخاذ كرد. اجماع نظر ارزش علمی ندارد چون برای تصمیم گیری درست باید مستندات علمی و تحلیل داده داشت.
دكتر سوری تاكید كرد: در حال حاضر پس از گذشت دو سال از حضور كرونا در كشور گنجینه پر ارزشی از اطلاعات را داریم كه باید در خدمت محققان و كارشناسان قرار گیرد تا بتوانیم با هزینه كمتر شرایط را كنترل كنیم.
رئیس كارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با كرونا با تاكید بر اینكه تعطیلی آخرین راهی است كه باید به آن رسید؛ گفت: تعطیل كردن، راهی پُرهزینه است و باید به عنوان آخرین گزینه انتخاب شود. تعطیل كردن تصمیم هوشمندانهای نیست مگر اینكه تاثیر قابل توجهی داشته باشد.
وی در پاسخ به اینكه آیا مدارس بسته خواهند شد؟ و آیا تزریق دُز سوم واكسن اجباری میشود؟ گفت: احتمال بسته شدن مدارس با صلاحدید مسئولان به شكل منطقهای و با تعیین سطح خطر وجود دارد. اما هیچ كجای دنیا از فرآیند اجباری كردن دُز سوم واكسن استفاده نكرده اند اما ممكن است لازم باشد با اعمال قانون منع ترددها و تجمعات را تشدید كرد. ضمن اینكه واكسیناسیون یكی از موارد كنترل اپیدمی است و موارد دیگر را هم باید در نظر گرفت.
دكتر سوری به ماندگاری بیش از 190 ساعته سویه اُمیرون بر روی پوست دست اشاره كرد و اظهار داشت: اُمیكرون در محیطهای كوچك با فضای بسته درعرض 15 دقیقه منتقل میشود. بنابراین باید مهمانیها را به حداقل رساند و تجمعات در فضاهای بسته را به 50 درصد تقلیل داد.
رئیس كارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی كرونا در پایان این گفتگوی رادیویی اظهار داشت: مدیریت هوشمند كرونایی به معنای خاموش و روشن كردن یك كلید نیست بلكه باید بر اساس شرایط هر منطقه برای این مشكل تصمیم گیری كرد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.