تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

دكتر مردانی: شواهد متقنی مبنی بر شروع پیك ششم وجود ندارد+فایل صوتی

مردانی عضو كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا با تاكید بر اینكه شواهد متقنی دال بر شروع پیك ششم وجود ندارد گفت: البته ساده انگاری درباره بیماری كرونا اشتباه است و ما نباید فكر كنیم بیماری از بین رفته است.

1400/08/16
|
09:11
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر مسعود مردانی عضو كمیته علمی ستاد مقابله با كرونا در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت با اشاره به اینكه هنوز در موج اول و در پیك پنجم به سر می‌بریم گفت: ممكن است پیك‌های ششم و هفتم و هشتم هم در راه باشد. شك نداریم تا زمانیكه حدود 80 تا 85 درصد جمعیت كشور واكسینه نشده باشند و تا زمانیكه موارد جدید بیماری و مرگ و میر كاهش نیابد در معرض جدی ابتلاء به كرونا هستیم.

وی افزود: شواهد متقنی دال بر شروع پیك ششم وجود ندارد اما بر طبق گفته‌های اپیدمیولوژیست‌ها اگر موارد جدید بیماری در دوهفته رو به افزایش باشد نشان دهنده ایجاد پیك جدید است.

دكتر مردانی با اشاره به سایت ماسك كه رنگبندی شهرها را نشان می‌دهد گفت: این سایت رنگبندی شهرها را بر اساس تعداد مرگ و میر بیماران كرونایی بیمارستان نشان می‌دهد در حالیكه در تمامی نقاط جهان این رنگبندی بر اساس موارد جدید ابتلاء انجام می گیرد.

فوق تخصص بیماری‌های عفونی كشورمان تصریح كرد: موارد بیماری نسبت به ماه و هفته‌های قبل رو به كاهش است. بخش‌های بستری كمتر شده و تخت‌های آی سی یو نیز كاهش دارند. در برخی بیمارستان‌های دولتی بخش‌های بستری و آی سی یو ویژه بیماران كرونایی به یك بخش تقلیل یافته است. تمامی این موارد حاكی از افول پیك پنجم است البته ساده انگاری درباره بیماری كرونا اشتباه است و ما نباید فكر كنیم بیماری از بین رفته است.

وی به كاهش پروتكل های بهداشتی توسط هموطنان اشاره كرد و افزود: بر اساس گزارش‌های ارسالی از شهرستان‌ها بسیاری از هموطنان ماسك را به كنار گذاشته و دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نمی كنند از طرفی در حال بازگشایی مدارس و دانشگاه ها هستیم و برگزاری مجامع و سمینارها و حتی نماز جمعه آغاز شده است. ولی اگر قوانین رعایت نشود امكان وقوع پیك ششم دور از نظر نخواهد بود.

دكتر مردانی با اشاره به آمار واكسیناسیون در كشور گفت: بر اساس آمارهایی كه از رسانه ملی منتشر شده حدود 70 تا 80 درصد مردم دُز اول و حدود 50 درصد دُز دوم را دریافت كرده اند. اما زمانی به ایمنی جمعی می‌رسیم كه حدود 75 تا 85 درصد مردم دو دُز واكسن را دریافت كرده باشند و دو هفته از تزریق دُز دوم واكسن آنها گذشته باشد در غیر اینصورت با شركت در مجامع و مهمانی‌ها اگر رعایت نكنند و در معرض بیمار كرونایی قرار بگیرند به كرونا مبتلا خواهند شد.

وی با اشاره به آخرین مطالعات درخصوص میزان آنتی بادی واكسن‌هایی كه با پلتفرم ویروس ضعیف شده تهیه شده اند گفت: واكسن سینوفارم در این گروه قرار دارد و علیرغم كارآیی بالا پس از 4 ماه كه از تزریق آن می گذرد آنتی بادی در بدن به تدریج كاهش می یابد به همین دلیل در كمیته كشوری كرونا مصوب شد تا افراد بالای 65 سال، هموطنانی كه درگیر بیماری‌های زمینه ای و صعب العلاج و سرطان هستند و كادر درمان به تزریق دُز سوم این واكسن اقدام كنند. این روند حاكی از جدیت در واكسیناسیون كشوری كروناست. تا به امروز 100 هزار نفر دُز سوم واكسن كرونا را دریافت كرده اند و ان شاء الله روزی خواهد رسید كه كشور ما به ایمنی جمعی برسد.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت