دكتر رضا جلیلی خشنود با اشاره به اینكه سویه مو در واكنش به واكسیناسیون مقاومت بیشتری دارد گفت: باید تجدید نظری در ساخت واكسنهای كرونا انجام شود تا بتواند با این سویه مقابله كند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، رضا جلیلی خشنود عضو ستاد ملی مبارزه با كرونا در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران روند ادامه شیوع كووید 19 در تهران را كاهشی با شیبی ملایم، توصیف كرد و گفت: در چند روز اخیر حدود 10 درصد ورودی بیمارستان ها و بستریها كاهش پیدا كرده اگرچه این روند كاملا شكننده است و اگر پروتكل ها رعایت نشود به حالت قبلی باز میگردیم.
وی بر تسریع روند واكسیناسیون طی روزهای گذشته در كشور به عنوان عاملی مهم در كاهش شیوع بیماری تاكید كرد.
عضو ستاد ملی مبارزه با كرونا در پاسخ به اینكه آیا قله پیك پنجم را رد كرده ایم؟ گفت: دراینباره اپیدمیولوژیستها باید نظر دهند. اگرچه نظر آنها این است كه قله پیك را رد كرده ایم. اما باید روزهایی بگذرد تا پس از طی این روند كاهشی، مطمئن شویم قله پیك پنجم را رد كردهایم.
خشنود در پاسخ به اینكه آیا در آمار فوتیها هم كاهش داشته ایم یا خیر ؟ گفت: آمار فوتیها با تاخیر كاهش پیدا میكند. متاسفانه بیمار كرونایی بدحال زیادی در آیسییوها داریم كه اگر آنها از دست بروند آمار فوتیها فعلا كاهش نخواهد داشت اما با ادامه روند كاهشی ورودیها، ان شاء الله آمار فوتی ها هم كاهش خواهد داشت.
رئیس بیمارستان شهدای تجریش با این نوید كه سویههای لامبدا و مو تا به امروز در تهران مشاهده نشده است گفت: سویه لامبدا از نظر بیماریزایی نسبت به سویههای دیگر ضعیفتر شده است اما از نظر همه گیری شدت بالاتری دارد. به عنوان مثال اگر 10 هزار نفر درگیر سویه دلتا و 10 هزار نفر درگیر سویه لامبدا باشند آمار مرگ و میر لامبدا كمتر خواهد بود.
وی در مورد سویه مو گفت: این سویه در واكنش به واكسیناسیون مقاومت بیشتری دارد و واكسیناسیون متداول در دنیا در نقطه ضعف در برابر این سویه قرار گرفته است به همین دلیل باید تجدید نظری در ساخت واكسنهای كرونا انجام شود تا بتواند با این سویه مقابله كند.
خشنود یادآور شد: این سویه در نزدیك به 24 كشور دیده شده است اما هنوز به كشور ما وارد نشده و در كشورهای همسایه ما هم دیده نشده است.
عضو ستاد ملی مبارزه با كرونا در واكنش به اینكه جهشهایی از این ویروس در ایران شناسایی شده است گفت: ویروس كووید از نوع RNA و بسیار شكننده است به همین دلیل جهشهای بیشتری خواهد داشت.این ویروس با سرعت فزایندهای در تمام دنیا از جمله ایران در حال جهش است. كافیست یك نوكلئوتید جابجا شود تا با ژنوم جهش یافتهای مواجه شویم. از ابتدای شیوع این بیماری شاهد جهشهای زیادی بودهایم كه بسیاری از آنها مهم نیستند. جهشهایی كه از آنها یاد میشود به دلیل عفونتزایی و مقاومت بیشتر در برابر واكسن و ... است.
رئیس بیمارستان شهدای تجریش در خصوص سردرگمی بیماران كرونایی در راستای استفاده از برخی داروهای منسوخ شده تجویزی توسط برخی پزشكان اظهار داشت: همه ما موظف هستیم به رژیم دارویی وزارت بهداشت پایبند باشیم چون وزارت بهداشت به صورت مستقیم با بهداشت جهانی در ارتباط است. برخی از پزشكان به دلیل تجربه ای كه داشتهاند و یا نتیجهای كه در درمان دیدهاند از برخی داروها استفاده میكنند. ولی با اینحال از تمامی همكاران میخواهیم به آنچه وزارت بهداشت اعلام میكند پایبند باشند.
وی از مرتفع شدن كمبود داروهای درمان كرونا و سِرُم خبر داد و گفت: به دلیل واردات این داروها به كشور، تقریباً كمبود آنها برطرف شده است.