نادر توكلی معاون درمان ستاد مقابله با كرونای شهر تهران با تاكید بر تاثیر مثبت واكسیناسیون در كاهش آمار مرگ و میر گفت: با انجام واكسیناسیون در استان تهران 60 درصد از مرگ و میر حاصل از بیماری كرونا در افراد بالای 60 سال كاهش یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، دكتر نادر توكلی معاون درمان ستاد مقابله با كرونای شهر تهران در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت درباره مهمترین مواردی كه قرار است در جلسه محدودیت های كرونایی شنبه 23 مرداد مطرح شود گفت: وضعیت بغرنجی كه در حال حاضر در زمینه مدیریت بیماری در حوزههای مختلف پیش آمده و بازدیدهای رئیس جمهور از بعضی حوزههای عملیاتی مثل مراكز واكسیناسیون، بیمارستان ها و داروخانهها كه منجر به دستهبندی بهتری برای مقابله با كرونا میشود و همچنین جلسه كارشناسی كمسیون بهداشت و درمان مجلس طی هفته گذشته میتواند به ورود ضربتی برای كنترل این بیماری كمك كند.
مراكز تجمیعی واكسیناسیون در تهران باید تا 200 مركز افزایش یابد
وی بر لزوم افزایش مراكز واكسیناسیون در كشور تاكید كرد و گفت: در حال حاضر حدود 107 مركز تجمیعی واكسیناسیون در شهر تهران ایجاد شده كه تعداد آنها باید به 200 مركز افزایش یابد. دوشیفته كردن مراكز موجود می تواند به ما كمك كند. دومین نكته استفاده از فضای موجود در بیمارستانهای منتخب است . واكسیناسیون باید در فضای جنبی و غیردرمانی بیمارستان ها انجام شود. سومین اقدام مهم، محله محور است . ایجاد مراكز كوچك و پراكنده واكسیناسیون در محلههای مختلف میتواند از تراكم جمعیت در مراكز تجمیعی بكاهد. اینكار با پشتیبانی بسیج استان تهران انجام خواهد شد كه سازوكار آن طی این هفته انجام میشود. ضمن اینكه تسریع در تأمین واكسن و واكسیناسیون از دستورات حاكمیتی است و ایجاد مراكز سرپایی برای درمان بیماران كرونایی هم از دیگر راهكارهای موجود است كه در كنار محدودیتهای بیشتری كه قابلیت اجرا دارند در كنار این راهكارها استفاده خواهد شد.
وی با تایید مستمر بودن اجرای طرح شهید سلیمانی گفت: این طرح در حال انجام است ولی باید اصلاحاتی برای آن انجام شود كه در جلسه امروز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
توصیه پزشكان تزریق اولین واكسن كرونای در دسترس است
معاون درمان ستاد مقابله با كرونای شهر تهران در ادامه گفتگو با تهران ما سلامت درباره ارزیابی عوارض واكسنهای كرونا در طیفهای مختلف سنی اظهار داشت: طبق ارزیابی های صورت گرفته و نتایج پرسشهایی كه توسط پیامك استخراج شده به نظر میرسد ارجحیت 100 درصدی در مورد برند خاصی وجود ندارد. كارآیی واكسنها هم تقریبا مشابه است و تفاوت زیادی ندارد و با توجه به نظرسنجیهای صورت گرفته تعداد واكنش های شدید به ویژه در واكسن بركت بسیار كم است و تاثیر بسیار خوبی هم دارد. در تحقیقاتی كه بر روی افرادی واكسینه شده ای كه به كرونا مبتلا شده اند؛ انجام داده ایم و در نهایت در نتایج این تحلیل های هفته ای تفاوتی بین برندها نداریم بنابراین كماكان توصیه می شود افراد هر واكسنی كه در دسترس است را تزریق كنند.
واكسن آسترازنكا در خانمهای 20 تا 40 ساله با احتیاط تزریق شود
دكتر توكلی به نتایج حاصل از واكسن آسترازنكا كه در اروپا انجام شده گفت: تزریق این واكسن در خانمهای جوان با شانس بیشتری در افزایش ایجاد لخته خون همراه بوده است به همین دلیل تزریق آن برای خانمهای 20 تا 40 ساله باید با احتیاط انجام شود. میزان عوارض نادر آن نسبت به واكسنهای دیگر بیشتر بوده است. در مورد واكسنهای دیگر هنوز مطالعه دقیقی انجام نشده است.
باید دُز یادآور واكسن كرونا برای تمامی گروه سنی مدّ نظر باشد
وی درباره آغاز تزریق دُز بوستر واكسن سینوفارم برای افراد بالای 60 سال در برخی كشورها گفت: قطعا واكسن ها بعد از 6 تا 8 ماه نیاز به دُز یادآور دارند و تمام سنین به ویژه برای كادر درمان به دلیل حساسیت بالای این گروه باید مد نظر قرار گیرد.وقتی دُز دوم واكسن را دریافت میكنیم پس از 6 ماه تاثیر ایمنی بخشی واكسن كمتر میشود به همین دلیل توصیه می شود بعد از 6 تا 9ماه حتی 1 سال پس از تزریق دُز اول، دُز بوستر استفاده شود. آنچه مسلم است در مورد واكسیناسیون دستور قطعی وجود ندارد و چون واكسن های دنیا مجوز اضطراری دارند نباید به حساسیت زیادی نسبت به برند خاصی از واكسن داشته باشیم.
كاهش 60 درصدی مرگ و میر بیماران كرونایی بالای 60 سال در استان تهران
معاون درمان ستاد مقابله با كرونای شهر تهران تاكید كرد: بهترین واكسن، اولین واكسن است و توصیه میشود اولین واكسنی كه در دسترس است تزریق شود. چون به شكل محسوسی روی مرگ و میر تاثیر مثبت دارد چنانچه با افزایش واكسیناسیون در استان تهران 60 درصد از مرگ و میر حاصل از بیماری كرونا در افراد بالای 60 سال كاهش یافته است. بحث واكسیناسیون جدی و حیاتی است و باید تا یك ماه آینده و پیش از پاییز اغلب افراد واكسینه شوند و با توجه به خواست عمومی و نیاز جامعه و تصمیمات مدیریتی كه برای آن صادر شده این اتفاق دور از ذهن نیست.
رمدسیویر و اكتمرا، داروی قطعی درمان كرونا نیستند
وی بر استفاده زیاد از حد داروهای تخصصی مثل رمدسیویر و اكتمرا در بیماران كرونایی تاكید كرد و اظهار داشت: این داروها به ویژه در هفته دوم بیماری كرونا تاثیر زیادی بر بهبود روند بیماری ندارند. این داروها درمان قطعی كرونا را به دنبال ندارند و میتوان گفت درصد قابل توجهی از استفاده آنها به بیمار كمك نمی كنند.اضطرابی كه در سطح جامعه ایجاد شده منجر به افزایش استفاده از این داروها شده است. این داروها بسیار هزینه بر هستند و به ویژه ساخت داروی اكتمرا بیولوژیك است. طی بخشنامه ای كه صادر شده باید مصرف این داروها به شدت كنترل شود. بیمارانی بوده اند كه تمام این داروها را استفاده كرده، اما فوت شدهاند بنابراین بیشتر پزشكان باید تجویز این داروها را مدیریت كنند.
واكنشهای خفیف تا جدی واكسنهای آسترازنكا و اسپوتنیك از سینوفارم بیشتر است
معاون درمان ستاد مقابله با كرونای شهر تهران در پاسخ به اینكه آیا عوارض ناشی از تزریق واكسن، دلیلی بر ایمنی بخشی آن است؟ گفت: در خیلی موارد افراد پس از تزریق واكسن علامتی ندارند. میزان علائم مختصری مثل ضعف، بی حالی و تب و گُرگرفتگی به ویژه در روز دوم تزریق واكسن آسترازنكا از سینوفارم بیشتر است. واكنش خفیف تا متوسط ناشی از تزریق واكسن اسپوتنیك هم نسبت به سینوفارم بیشتر است. اگرچه این علائم در افراد مختلف هم متفاوت است برخی اصلا علامتی ندارند و برخی واكنش های حادی داشته اند.
واكسن كووبركت؛ كارآیی بالایی دارد
وی درمورد عوارض واكسن كووبركت گفت: خوشبختانه واكسن بركت عوارض كشنده ای ندارد و واكسن ایمن و موثری است و در ارزیابیهای انجام شده در تولید آنتی بادی و میزان محافظت از بدن جزو واكسن های بسیار خوب است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.