تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

فشار دشمنان برای جلوگیری از واردات واكسن كرونا به كشور همچنان ادامه دارد+فایل صوتی

دبیركل جمعیت هلال احمر ایران با تاكید بر اینكه نمی توانیم نام كشور صادركننده واكسن كرونا به ایران را اعلام كنیم گفت: هر زمان این خبر اعلام شده؛ دشمنان بر روی واردات متمركز شده اند و این فرآیند را با مشكل مواجه كرده اند.

1400/05/03
|
13:00
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، محمدحسن قوسیان مقدم سخنگو و دبیركل جمعیت هلال احمر ایران در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران با اشاره به واردات واكسن كرونا به همت جمعیت هلال احمر گفت: از فروردین ماه كه جمعیت هلال احمر مجوز واردات واكسن كرونا به كشور را دریافت كرد ؛ متعهد شدیم 10 میلیون دوز واكسن را وارد كنیم كه تا به امروز 10 میلیون و 400 هزار دوز واكسن كرونا توسط هلال احمر وارد شده و آخرین محموله آن هم صبح امروز یكشنبه 3 مرداد با ظرفیت بیش از 1 میلیون دوز وارد كشور شد.

وی تاكید كرد: تهیه واكسن كاری بسیار مشكل است و توفیق ما در تهیه واكسن در عرصه بین الملل بسیار ضعیف بوده است. هفته گذشته دست‌اندركاران جمعیت هلال احمر با رئیس جمهور منتخب جلسه ای داشتند كه اعلام شد باید تلاش مضاعف داخلی و خارجی برای تهیه و تامین واكسن صورت گیرد و ما هم طب روال سابق تمام تلاش خود را به كار گرفته ایم تا با همكاری شركای خارجی خود بتوانیم واكسن را تهیه كنیم.

قوسیان مقدم با تاكید بر اشاره رسانه ها بر تعهد 30 میلیون دوز واكسن وارداتی توسط هلال احمر گفت: ما هنوز توفیقی برای تعهد این ظرفیت واكسن نداشته ایم اگرچه در حال تلاش هستیم تا این ظرفیت و یا حتی بیشتر را برنامه ریزی و وارد كنیم و پیش مردم شرمنده نباشیم. خواهش من این است كه رسانه‌ها روی اعداد و ارقام دقت بیشتری داشته باشند.

وی كشور مبدأ واردات محموله جدید واكسن كرونا را اعلام نكرد . اما خاطرنشان ساخت: متاسفانه تحریم‌های بین‌المللی ما به گونه ای است كه هر زمان اعلام شده از كدام كشور می‌خواهیم واكسن وارد كنیم؛ دشمنان بر روی این واردات متمركز شده اند و این فرایند را با مشكل مواجه كرده اند . قرار جمعیت هلال احمر با خبرنگاران این است كه به محض ورود واكسن به فرودگاه امام(ره) تعداد آن اعلام شود تا بتوانیم تحریم ها را دور بزنیم و واكسن ها را به كشور برسانیم.

وی خاطرنشان كرد: ما با جمعیت هلال احمر و صلیب سرخ جهانی كار می كنیم. كشورهایی كه صادركننده واكسن به كشور ما هستند شركای خارجی غربی دارند كه ما تحت تحریم آنها قرار داریم. زمانیكه ما اعلام می كنیم این واكسن ها از چه كشوری وارد می شود دشمنان ما می‌توانند با فشار به این كشورها از تحویل واكسن به جمعیت هلال احمر جلوگیری كنند.

قوسیان مقدم تصریح كرد:محموله های وارداتی اسپوتنیك و آسترازنكا و محموله وارداتی واكسن از ژاپن توسط دولت تهیه شده است.

دبیركل جمعیت هلال احمر ایران بر واردات واكسن تا زمان نیاز كشور به واردات تاكید كرد و اظهار داشت: از روزیكه این ماموریت به ما و سازمان تداركات پزشكی و شركت های تابعه هلال احمر واگذار شد و حتی چندماه پیش از دریافت مجوز، تمام تلاش خود را انجام دادیم تا با كمك سازمان غذا و دارو ، بانك مركزی ، وزارت امور خارجه و شركای بین المللی واكسن‌هایی را وارد كنیم كه توسط بهداشت جهانی تایید شده باشد. پس از تامین واكسن ها ، فرآیند حمل واكسن به كشور است كه كاری بسیار سخت است اما تا زمانیكه توان داریم و كشور به واكسن وارداتی نیاز دارد تمام تلاش خود را در این راستا انجام خواهیم داد.

قوسیان مقدم در ادامه این گفتگوی رادیویی با اشاره به افزایش سرعت واكسیناسیون در كشور و اعلام آمادگی مراكز جمعیت هلال احمر در كشوربرای همكاری در این فرآیند اظهار داشت: انصافا اگر بخواهیم ارزیابی درستی داشته باشیم سرعت واكسیناسیون از 50 هزار به 500 هزار دوز در روز رسیده است. به تازگی اورژانس كشور هم در این فرآیند با وزارت بهداشت همكاری دارد. این سرعت مناسب است و ما هم از ابتدای سال تا به امروز 3 بار امادگی خود را به صورت مكتوب برای مشاركت در امر واكسیناسیون عمومی اعلام كرده ایم. از مردم خواهش می كنم در مسافرت‌های تابستانی توجه بیشتری به مسائل داشته باشند تا زحمات هدر نرود و بتوانیم واكسیناسیون مناسبی انجام دهیم و همه بتوانند به سفر بروند.

وی تاكید كرد: ما هنوز برای مشاركت در واكسیناسیون مجوزی دریافت نكرده ایم. اگرچه به صورت محدود این فرآیند در برخی مناطق با سهمیه وزارت بهداشت برای امدادگران هلال احمر صورت می گیرد . ما تمام واكسن های وارداتی را در فرودگاه تحویل وزارت بهداشت می‌دهیم و سهمیه ای توسط این وزارتخانه برای امدادگران در نظر گرفته می شود. جمعیت هلال احمر آمادگی دارد تا در واكسیناسیون عمومی هم مشاركت داشته باشد.

سخنگو و دبیركل جمعیت هلال احمر ایران در پایان این گفتگوی رادیویی بر لزوم همكاری وزارتخانه های امور خارجه و بهداشت و بانك مركزی برای تامین شرایط تامین واكسن توسط هلال احمر تاكید كرد و گفت: ما با همه توان آماده ایم واردات واكسن را انجام دهیم در صورت ادامه همكاری و روحیه جهادی دستگاه های متولی ما هم قول می دهیم واكسن كرونا را با سرعت بیشتری به كشور وارد كنیم.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه‌های اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه‌مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.

دسترسی سریع
تهران ما سلامت