حسین قناعتی رئیس اتاق فكر ستاد مقابله با كرونای استان تهران گفت: حدود 8 میلیون نفر از جمعیت ایران با ویروس كرونا مواجه شده اند و كوچكترین اهمالی می تواند باعث تاخت و تاز ویروس شده و آمار مبتلایان و مرگ و میر را افزایش دهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، حسین قناعتی در گفتگو با برنامه تهران ما سلامت با اشاره به اخبار منتشره در مورد موج چهارم كرونا اظهار داشت: زمانی مرحله خطر تمام می شود كه ویروس محاصره كامل شده و فرصت انتقال از فرد به فرد دیگری را پیدا نمی كند. در شرایطی كه بیش از 70 درصد مردم ایمن شده باشند ویروس محصور می شود. قرنطینه هوشمند یكی از راه هایی است كه در كنترل بیماری كرونا بسیار مثمر ثمر بوده است. به عنوان مثال در طرح شهید سلیمانی ، بیماران شناسایی و قرنطینه شده و حمایت مالی هم از آنها صورت گرفته است و این راهكار موجب شده بیماری محدود شود.
وی خاطرنشان كرد: ویروس كرونا به شدت مسری است و تنها راه مبارزه با آن فاصله گذاری اجتماعی است. واكسن هم هنوز فاز 3 را طی نكرده است. امید اصلی ما رعایت پروتكل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی است.
رئیس اتاق فكر ستاد مقابله با كرونای استان تهران با تاكید بر چرخش اقتصاد در عین كنترل بیماری اظهار داشت: زندگی مردم باید بچرخد و درآمد هم وجود داشته باشد به گونه ای كه مرگ و میر بالا نرود. مسئولان هم با توجه به نیاز اقتصادی برخی هموطنان در دوره شیوع كرونا تصمیم می گیرند مدارس و تالارها باز شود یا خیر.
قناعتی با بازگشایی تالارها و مدارس مخالفت كرده و ابراز داشت: از جمعیت ایران حدود 8 میلیون نفر، معادل 10 درصد با ویروس مواجه شده اند و كوچكترین اهمالی می تواند باعث تاخت و تاز ویروس شده و آمار مبتلایان و مرگ و میر را افزایش دهد.
وی در ادامه این گفتگو بر نگاه علمی تاكید كرده و تصریح كرد: واكسن برای تولید و استفاده آن در انسان سه مرحله ایمنی سنجی، كارآیی و اثر بخشی را پشت سر می گذارد. در مرحله ایمنی، آلرژی زا بودن واكسن در بدن چك می شود كه تعدادی از واكسن ها این مرحله را پشت سرگذارده اند. در مرحله كارآیی باید دید آیا آنتی بادی در بدن بالا می رود یا خیر ؟. ولی مرحله سوم كه اثربخشی است هنوز اثبات نشده است. این موضوع كه آیا با تولید آنتی بادی، ایمنی جمعی ایجاد می شود یا خیر زمانبر است. نكته بعدی این است كه زمان زیادی طول می كشد تا عوارض دارو و واكسن شناسایی شود. چون این واكسن در حجم بالا استفاده می شود به تعداد مرگ و میر آن باید دقت كرد ولی این موضوع مبنایی برای عدم استفاده از واكسن نیست. چون در حالت اورژانس و پاندمی قرار داریم باید برخی تبعات آن را پذیرفت.
رئیس اتاق فكر ستاد مقابله با كرونای استان تهران با اشاره به اینكه مشكلات ناشی از كرونا بسیار زیاد است اظهار داشت: كرونا یك معضل فراگیر است. در بسیاری از كشورها مردم انبارهای موادغذایی را غارت كرده اند و در برخی دیگر بیش از 44 درصد مردم بیكار شده اند. با انجام كارهای ساده مثل عدم برگزاری مهمانی ها و استفاده از ماسك و رعایت موارد بهداشتی می توان بیشتر این بیماری را كنترل كرد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.