تهران ما،سلامت شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10:35 به مدت 15 دقیقه

رادیو تهران

تهران ما سلامت

دكتر الهام فخاری: استفاده از ماسك در وسایل نقلیه عمومی، حداقل كاریست كه باید انجام داد +فایل صوتی

عضو شورای شهر تهران با اشاره به اجباری شدن استفاده از ماسك در وسائل نقلیه عمومی، گفت: ماسك زدن از بیماری جلوگیری نمی كند ولی اقدام حداقلی است كه باید انجام داد.

1399/02/16
|
10:10
|

دكتر الهام فخاری در برنامه ى تهران كلینیك رادیو تهران درباره ى اجباری شدن ماسك در مترو ، توزیع و خرید ماسك ها گفت: وقتی چنین مشكلی در سطح جهانی رخ داد و تمام كشورها با این بیماری درگیر شدند یك فاصله ی ناگهانی و معنادارى بین تولید ، عرضه و تقاضا در بازار صورت گرفت.
عضو شورای شهر تهران افزود: یك شوك اولیه بود و تصمیمی كه در ستاد ملى مبارزه با كرونا گرفته شد این بود كه فروش ماسك در داروخانه ها به صورت آزاد انجام نشود و اولویت اول كادر درمان و كسانی باشند كه در تماس بیشتری با ویروس قرار دارند.
وی تصریح كرد: خوشبختانه بعد از گذشت تقریبا دوماه از شیوع ویروس كرونا كه شرایط خاصى را در كشور ایجاد كرده بود ، همراهی گروه های داوطلب و مردم بسیار موثر بود و بخش هایی از برخی كارخانجات و نهادهای شهری كارگاه های تولید و دوخت ماسك را در بخش هایی از شهرداری و سالن های فرهنگی ورزشی شهرداری فعال كردند و خداروشكر فاصله ی زیاد بین تولید و تقاضا در كشور برطرف شده است.

فخاری در ادامه افزود : هماهنگی هایی كه از سمت مدیریت شهری انجام شده است، استفاده ى اجباری ماسك در حمل و نقل عمومی است كه بخشی از آن برای پیش نیاز تولید ماسك است كه صورت گرفت و در واقع شهردار تهران هماهنگی ها و برآوردهایی را با گروه های جهادی و داوطلب و... انجام دادند و میزان تولید مى تواند نیاز روزانه را پوشش دهد.
،عضو شورای شهرتهران بیان كرد: البته این را هم اضافه كنم كه سعی بر این شده است كه از لحاظ قیمت گذاری این ماسك ها طوری باشد كه برای مردم قابل استفاده باشد و میزان تولید و مصرف تنظیم هم شود، ماسك هایی كه گران قیمت تر یا چند لایه هستند مانند ماسك های N95 ، طبق تنظیمى كه با ستاد ملى مبارزه با كرونا صورت گرفته است برای رفت و آمدهای روزانه لزومی ندارد.

وی در پاسخ به اقداماتی كه شورای شهر در مورد مدیریت شهری برای پیك دوم و شدیدتر ویروس كرونا در پاییز ماه پاسخ داد: با توجه به اینكه مواردی مثل اجباری شدن ماسك در حمل و نقل عمومی در نظر گرفته شده است، از طرف معاونت حمل و نقل و ترافیك امكاناتی مانند عرضه ی ماسك با قیمت مناسب و خیلى ارزان قیمت در بین مردم تدبیر شده است كه بین مردم عرضه خواهد شد و این تمهیدی است كه ادامه خواهد داشت چون از روند این بیماری را هیچ كشورى اطلاعى ندارد كه به چه صورت خواهد بود.

فخاری در ادامه افزود: از نظر خدمات شهری و پسماند و نظافت شهری ، رضایت شهروندان نشان مى دهد كه عملكرد خوبی داشته ایم و ما بیشترین تلاشمان تنظیم كردن الگوهای ترافیكی در حمل و نقل ها مى باشد ، بطور مثال در سر فاصله های قطار ها و وضعیت اتوبوس هاست تا ما بتوانیم در اوج دوباره ی بیماری به مشكل نخوریم كه البته ما پیگیر و امیدوار این هستیم تا تعداد اتوبوس ها را بتوانیم افزایش دهیم ؛ چرا كه كشور ما با وجود شرایط سخت تحریم در شرایط بحران توانمند و سربلندتر از خیلى از كشورها بود.

عضو شوراى شهر تهران، در خصوص فاصله گذاری های اجتماعی و زیرساخت های صورت گرفته در شرایط بحران در شورای شهر گفت : خوشبختانه مردم عزیز ما اولین كسانی را كه مورد سوال قرار مى دهند منتخبان خودشان در شهر هست و این نشانه ی بسیار مثبتی است. با این حال ما از اعضای شوراى شهر تهران ، از ریاست و اعضای هیات رییسه شورای شهر عضوى را در هیچ یك از سطوح ستادهاى بحران و ستاد ملى مبارزه با كرونا نداریم و پیگیر هم بودیم و اعلام آمادگى كردیم چون حضور اعضای شورای شهر مى تواند در زیرساخت ها و تصمیمات اثر مثبتی بگذارد و متاسفانه این وضعیت نبود.

وی در ادامه افزود: اما در پاسخ به سوال شما كه كه آیا زیرساخت ها فراهم است یا نه باید عرض كنم : نه فراهم نیست ، واقعیتش این است كه در شرایط حاضر نمى توان گفت فقط ماسك زدن از بیماری جلوگیری مى كند اما زدن ماسك حداقلی است كه مى تواند از طریق تنفس و پخش شدن بزاق افراد، خطر كمتری برای مردم ایجاد كند. بخشی از این ماجرا به رفتار شهروندانه خودمان برمیگردد، كارفرماها باید درنظر بگیرند كه نیروی كارش نمى تواند سر ساعت در محل كارش حضور پیدا كند بدلیل تراكم آدم ها در حمل و نقل عمومی و اگر فرد بخواهد فاصله گذاری را رعایت كند ممكن است فاصله ی چند قطار را از دست دهد و این نیاز به فهم مشترك زیاد بین مردم است.

عضو شوراى شهر تهران بیان كرد: ما به كشورهای دیگر جهان هم كه نگاه كنیم هیچ كشوری زیرساخت هایی برای مقابله با كرونا را آماده نداشته است چون هیچكس خبر نداشته است موضوع به این شكل پیش خواهد رفت، حتی در كشورهای دارای آزمایشگاه های پیشرفته بیولوژیك كه در حال متهم كردن یكدیگر هستند هم در شوك اولیه وضعیت خیلی سختی را داشتند.
فخاری ادامه داد: با این حال با وجود تحریم و سیل در نوروز 98 ، این بحران برام كشور ما شبیه مانوری بود اتفاق كه افتاد و شوك هایی كه به وضعیت خرید مردم ما یا رفتارهاى خیلى عجیب از مردم ما سر نزد ، اگر اینها را با دیگر كشورها مقایسه كنیم ، نشان دهنده ى ابن خواهد بود كه ما آمادگی برای زندگی در بحران را داریم و شاید شوك شدیدی را در مرحله ی اول تجربه نكردیم و البته از لحاظی هم خطرناك بود چون در مراحل اولیه برخی مردم جدی نگرفتند و به سفر رفتند و همدیگر را مبتلا به این بیماری كردند.

این روانشناس در پاسخ به سوالی در خصوص طرد نشدن افرادی كه دچار بیماری شدند و درحال حاضر بهبود یافته اند و دیگر افراد ترس از نزدیك شدن به فرد مبتلا به كرونا را دارند گفت: از بهمن ماه كه گزارش هایی از چین آمد و در اسفند ماه كه مواردی در كشور ما مشاهده و گزارش شد ، برخی از تجربیات را فرد تجربه مى كند كه عادی نیست ، افراد یكباره و به درستی برای حفظ سلامتی خود انجام مى دهند، اما باعث رنجش و رفتار خشونت آمیز فرد مبتلا خواهد بود و فردی كه ممكن است با بیماری خود همه ی ارگان ها را درگیر كند و اطلاعاتی در مورد كشنده بودن بیماری یا علائم فقط به سیستم تنفسی محدود نمى شود و... نگرانی های بیشتری را برای فرد ایجاد مى كند و اعلام مشكوك بودن فرد به بیماری در مرحله ی اول شوك سنگینی را به فرد وارد مى كند كه ممكن است این بیماری احتمال مرگ او را به همراه داشته باشد.

وی ادامه داد: از طرفى هم نگران تمام اطرافیانی است كه در 14 روز گذشته با آن ها در ارتباط بوده و همین امر فشار روانی زیادی را در فرد بوجود می آورد؛ از طرفی دیگر رفتار اطرافیان كه با خشم با فرد مبتلا رفتار مى كنند و حتى او را طرد مى كنند و مقصر مى دانند كه نكند آنها را به بیمارى مبتلا كرده باشد و وقتی در شرایط قرنطینه و ایزوله قرار مى گیرد، چه در منزل و چه در بیمارستان آن احساس تتهایی كه فرد دارد بسیار تجربه ی سختی است كه قطعا همكاران روانشناس ما مى توانند نتایج پژوهشی متفاوتی از همه ی كارهای روانشناختی در این باره ارائه دهند.

الهام فخاری از تجربه ی خود با توجه به بستری شدن چند روزه خود به دلیل مشكلات ریوی در بیمارستان مسیح دانشوری در این دوران از لحاظ روانشناسی توصیه كرد: همه باید با بیماری مبارزه كنیم نه با بیمار و رفتارهایمان با بیمار را باید اصلاح كنیم.

عضو شوراى شهر تهران در پایان در مورد تهرانِ پسا كرونا و برنامه های در نظر گرفته شده گفت: مدیریت شهری ، شبكه های خانه سلامت را برای غربالگری افراد در این مدت فعال كرد و با ستاد ملی و ستاد بحران كرونا در تهران هماهنگ بودند كه بسیار موثر بود. ما حدود 354 محله در تهران داریم كه خانه های سلامت در محلات و سرای محلات مى توانست بسیار كمك كننده باشد و باید از این ظرفیت را برای حمایت روانشناختی و پشتیبانی مردم به كار بگیریم.

وی یكی از محورهاى مهم در حوزه سلامت و اجتماعی شهروندان و مدیریت شهری بوده مسئله ى سوگواری های تحقق نیافته ایست كه مردم نتوانستند با عزیزان از دست رفته شان خداحافظی كنند و در مراسم تدفین و تشییع شركت كنند ؛ براى همین منظور اپلیكیشن هایى طراحى شده است و برنامه هایی را با همكاران روانشناس ، روانپزشك و سازمان نظام روانشناسی طراحی و تنظیم كردیم.

فخاری به این هم اشاره كرد كه در مواجهه با فشارها و تنش های متعدد این بحران یكی از آن ها بیماری و خطر بیمارى است؛ مسائل اقتصادی و ابهام در كسب و كارها در آینده تنش روانی بیشتری را برای شهروندان ما ایجاد كرده است.
عضو شوراى شهر تهران گفت: ما شبكه های سلامت شهروندی را درنظر گرفته ایم، حمایت از قشر اجتماعی آسیب پذیر را حتما باید در این ماهها و دوران موثر تر كنیم و بتوانیم مدل همكاری بین نهادهایی كه مى توانند پول تزریق كنند و همینطور سازمان های مدنی كه مى توانند افراد گروه هدف را درست معین كنند و زنان سرپرست خانوار و گروه های اجتماعی نابرخوردار و همچنین دست فروشان كم برخوردار و در معرض خطر را پوشش دهند.

مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكه های اجتماعی با شناسه Tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقه مندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.

#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360

دسترسی سریع
تهران ما سلامت