سخنگوی انجمن تولیدكنندگان لوازم خانگی به هموطنان اطمینان داد: تولیدكنندگان بزرگ لوازم خانگی قیمت های كالاهای خود را افزایش ندادهاند و تاكید دارند قیمتها را افزایش نخواهند داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، در راستای اظهارات حسن اللهیاری مدیركل نظارت بر كالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت از تولیدكنندگان و مصرفكنندگان در گفتگو با پارك شهر 3 آبان ماه مبنی بر اینكه قیمت لوازم خانگی اصلی افزایش نیافته و كالاهایی هم كه افزایش یافته باید به قیمت سامانه 124 بازگردد؛ حمیدرضا غزنوی سخنگوی انجمن تولیدكنندگان لوازم خانگی به برنامه پارك شهر 4 آبان گفت: ای كاش به جای اینكه افرادی خارج از حوزه تولید در مورد افزایش قیمت ها اظهار نظر كنند، تولیدكنندگان در این مورد نظر خود را ارائه بدهند.
از بین 500 شركت تولیدی لوازم خانگی؛ 4 تا 5 شركت افزایش قیمت 3 تا 5 درصدی داشتهاند
وی یادآور شد: پس از اینكه اعلام مجدد ممنوعیت لوازم خانگی كره ای؛ شنیده شد برخی تولیدكنندگان داخلی كالاهای خود را گران كردهاند كه این اخبار رسانه ای و موجب تشویش اذهان عمومی شد. 4 تا 5 شركت تولیدكننده لوازم خانگی كه سهم قابل توجهی هم در این حوزه نداشتند بین 3 تا 5 درصد كالاهای خود را افزایش دادند.در حال حاضر حدود 500 شركت لوازم خانگی فعال در كشور موجود است. عده ای كه واردات كالاهایشان ممنوع شده از این خبر سوء استفاده كردند. اینها افرادی هستند كه از طریق پیله وری و مرزنشینی كالاهای خود را وارد كشور میكردند.
كالاهای خارجی در زمانیكه واردات ممنوع بود به صورت قانونی وارد كشور شدند
غزنوی تاكید كرد: انتقال كالا به داخل كشور از طریق پیله وری و مرزنشینی قانونی است اما از سال 97 كه واردات ممنوع شد این افراد به صورت تجمیعی كالا را به كشور وارد كردند. مرزنشینان و پیله وران انقدر به كالاهای خارجی نیاز ندارند و یا انقدر قدرت ندارند كه بخواهند به صورت تجمیعی كالاها را به كشور وارد كرده، استفاده كنند یا بفروشند. هرچه زمان گذشت ما شاهد واردات لوازم خانگی بودیم. به ظاهر واردات و فروش كالاهای خارجی وجود نداشت اما این اجناس به صورت قانونی و تجمیعی وارد كشور میشد و در بازار وجود داشت. همین افراد از تاكید بر حكم ممنوعیت كالا و افزایش قیمت برخی شركت ها، علیه تولیدكنندگان جریان سازی كردند.
تاكید تولیدكنندگان بزرگ لوازم خانگی بر عدم افزایش قیمتها است
سخنگوی انجمن تولیدكنندگان لوازم خانگی به مردم اطمینان داد اكثر تولیدكنندگان قیمتهای خود را افزایش نداده اند و اظهار داشت: اگرچه به واسطه افزایش قیمت جهانی مواد اولیه، تولیدكنندگان با شرایط سختی روبرو هستند اما آنها مجاب شده اند قیمتهای خود را افزایش ندهند و حتی شركت هایی كه سهم قابل توجهی از بازار را در اختیار دارند هم قیمت های خود را افزایش نداده اند و تاكید دارند قیمت های خود را هم افزایش نخواهند داد.
وی با تاكید بر جوّ رسانه ای كه مافیای بازار ایجاد كرده اند اظهار داشت: تولیدكنندگان علیرغم همه سختیها قیمتها را افزایش نداده اند و نخواهند داد ولی در حوزه فروشندگان و بازار هم مسئولان بازار باید اظهار نظر كنند.
قیمتها افزایش نمییابد مگر اینكه اتفاق خاصی بیفتد!
غزنوی در واكنش به اظهارات اسلامیان نایب رئیس اتحادیه فروشندگان مبنی بر اینكه تولید كنندگان قصد دارند قیمت تولیدات خود را 4 تا 8 درصد افزایش دهند گفت: من احترام خاصی برای ایشان قائل هستم ولی ایشان نباید از طرف تولیدكنندگان اظهار نظر كنند. اگر شرایط به همین منوال باشد قیمتها افزایش نمییابد مگر اینكه اتفاق خاصی مثل افزایش 20 درصدی ارز رخ دهد كه تا كنون هم اتفاق خاصی نیفتاده است. خیال مردم راحت باشد و اجناس خود را با خیال راحت تهیه كنند.نباید در این شرایط سخت اقتصادی آب به آسیاب دشمن بریزیم.
وی در پاسخ اینكه اگر ارز كاهش یابد، تولیدكنندگان هم قیمتهای خود را كاهش خواهند داد؟ گفت: اگر قیمت ارز نیمایی و مواد اولیه كاهش یابد به نفع تولیدكننده هم نیست كه اجناس خود را گران بفروشد. تولیدكنندگان همین مردم هستند.
قیمت تلویزیون نسبت به دیگر لوازم خانگی بالاتر رفته است
این مقام مسئول در ادامه با انتقاد از اینكه از ابتدای سال همه كالاها افزایش قیمت داشتهاند اظهار داشت: در ابتدای سال حقوق و دستمزد كارگران طبق مصوبه شورای عالی كار 39 درصد افزایش داشته و هزینه های تولیدكنندگان نسبت به مصرف كنندگان بسیار بالاتر رفته است اما نسبت به تورم افزایش قیمت لوازم خانگی شركتهای بزرگ حدود 3 تا 5 درصد بوده است. اوج افزایش قیمت این كالاها حدود 10 تا 12 درصد بوده است. قیمت لوازم خانگی در اواسط و اواخر سال گذشته مقداری افزایش یافت. قیمت تلویزیون در مقایسه با كالاهای دیگر افزایش بیشتری داشته و آن هم به دلیل این است كه در دنیا دو شركت وجود دارد كه پنل های ال سی دی و ال ای دی را تولید می كنند و حداقل اجناس خود را 30 درصد افزایش دادند.
وی با اعلام این خبر كه برخی از تولیدكنندگان، كالاهای خود را به صورت مستقیم عرضه می كنند گفت: باید نقش كسبه در بازار را هم در نظر گرفت. نمی توان آنها را حذف كرد.
در ادامه گفتگوی حسن اله یاری مدیركل نظارت بر كالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت از تولیدكنندگان و مصرفكنندگان را با پار كشهر دوشنبه 3 آبان ماه میخوانید:
اللهیاری مدیركل نظارت بر كالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت از تولیدكنندگان و مصرفكنندگان گفت: برخی از لوازمخانگی تولید داخل، كه جزو 5 قلم اولویتدار نیستند گران شده است.
حسن اللهیاری مدیركل نظارت بر كالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت از تولیدكنندگان و مصرفكنندگان در گفتگو با پارك شهر 3 آبان در خصوص گرانی كالای لوازمخانگی گفت: قرار بود كشور كره بدهیهای خود به ایران را از طریق صادرات لوازم خانگی پرداخت كند كه به دنبال این خبر تولیدكنندگان داخلی در دیدار با مقام معظم رهبری خواستار لغو واردات لوازمخانگی كرهای به كشور شدند و طبق دستورایشان حمایت از كالای داخلی در دستور كار قرار گرفت و واردات كالای كرهای ممنوع شد.
وی افزود: تولیدكنندگان داخلی برای افزایش قیمت 5 كالای اولویتدار ازجمله یخچال، فریزر، تلویزیون، اجاقگاز و ماشین لباسشویی كه در سبد خانوار است موظف به ارائه مستنداتی به سازمان حمایت از تولیدكننده و مصرفكننده هستند و ما پس از بررسی در اداره كل بررسی قیمت، بر اساس اعداد و ارقام به نسبت افزایش هزینههای تولیدكنندگان در خصوص مجوز افزایش قیمت با آنها همكاری میكنیم.
افزایش قیمت برخی لوازم خانگی در بازار به دنبال افزایش تقاضا
اللهیاری گفت: این موضوع(افزایش قیمت) پیش از تغییر و تحول در دولت و زمان وزیر سابق مهندس رزم حسینی متوقف شد و از تابستان سال گذشته در بخش تولید افزایش قیمت نداشتیم ولی در بازار قیمت برخی از كالاها به دنبال عرضه و تقاضا افزایش قیمت 1 تا 2 درصدی داشته است. بهطور مثال یخچال طی هفته گذشته در بازار 0.8 درصد افزایش قیمت داشته است ولی در مجموع و نسبت به ماه قبل .6.5 درصد كاهش قیمت داشته ایم.
واردات لوازم خانگی از سال 97 ممنوع شده است
مدیركل نظارت بر كالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت از تولیدكنندگان و مصرفكنندگان تصریح كرد: در اخبار اعلام شد كه پس از دستور رهبری در خصوص ممنوعیت واردات كالای خارجی تولیدكنندگان داخلی لوازمخانگی، قیمتها را افزایش دادند؛ این اخبار صحت ندارد چون واردات از سال 97 ممنوع شده است و این جوی كه ساختند برای مخدوش كردن دستور رهبری بود.
لوازم خانگی داخلی، بواسطه قاچاق در انبارها دپو شده اند
اللهیاری با تاكید بر اینكه لوازمخانگی گران نشده، اذعان داشت: بازرسان ما آمار كف بازار و موجودی انبارها را رصد كردند نه گرانی كالا داریم نه كمبود كالا. مشكل ما دپوی خیلی سنگین لوازمخانگی در انبار واحدهای تولیدی و توزیعی است. دپو كالا در انبار به دلیل قاچاق لوازم خانگی به كشور از طریق ته لنجی و بازارچههای مرزی است كه تولید داخل را سركوب كرده است.
5 كالای اصلی لوازم خانگی افزایش قیمت نداشته اند
این مقام مسئول اظهار داشت: در بخش تولید، مشكلی نداریم و دستور رئیس سازمان حمایت از تولیدكننده و مصرفكنندگان این بوده كه اگر تولیدكنندگان افزایش قیمت داشتند باید قیمت محصولات خود را به قبل بازگردانند. بر اساس جلسهای كه در مجلس و دفتر مقام عالی وزارتخانه داشتیم و طبق بررسیهای انجامشده افزایش قیمتی در زمینه تولیدكننده نداشتیم ولی در بازار افزایش 1 تا 2 درصدی داریم.
وی تاكید كرد طبق بررسیهای انجامشده 5 قلم كالای اولویتدار افزایش قیمت نداشتند ولی میدانید كه در بخش لوازمخانگی حداقل 60 قلم كالا در سامانه جامع تجارت وجود دارد.
قیمت فعلی لوازمخانگی بر اساس قیمتی است كه در سامانه 124 ثبتشده است
اللهیاری افزود: قیمت فعلی لوازمخانگی بر اساس قیمتی است كه در سامانه 124 ثبتشده است. كسانی كه قصد خرید دارند میتوانند قیمت خرید كالا را باقیمت ثبت شده در این سامانه مقایسه كنند در صورتی كه مغایرت داشت میتوانند شكایت خود را در سامانه 124 ثبت كنند.
مدیركل نظارت بر كالاهای فلزی و معدنی سازمان حمایت از تولیدكنندگان و مصرفكنندگان تصریح كرد: ما دپوی كالا داریم، تولیدكننده نمیتواند كالای خود را گران كنند. دو برند كرهای كه بهصورت قاچاق وارد میشود و برخی از لوازمخانگی تولید داخل كه جزو 5 قلم اولویتدار نیستند، گران شده است.
افزایش قیمت نداریم ولی به تولیدكنندگان فشار وارد می شود
وی افزود: با انجمنهای مربوط و واحدهای تولید هماهنگ شده كه به قیمت قبل بازگردند. فشار هزینهای داریم ارز نیمایی 30 درصد به نسبت سال گذشته افزایش قیمت داشته است ولی اجازه افزایش قیمت به تولیدكنندهها ندادیم. بهطور مثال 70 درصد هزینه تولید یك تلویزیون مختص صفحهنمایش آن است كه وارداتی است. طبق دستور آقای فاطمی امین وزیر صمت جلوی افزایش قیمت را گرفتیم ولی در بخش وارداتی قطعات به تولیدكنندگان فشار وارد میشود.
اللهیاری اظهار داشت: قیمت كالاهای ثبتشده در سامانه 124 مربوط به پیش از مردادماه سال جاری است.
وی در پایان اظهار داشت: تولیدكنندگان داخلی محصولات خود را با جایزه یا بهصورت اقساطی میفروشند و تخفیفهای خوبی دارند.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وب سایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان می توانند برنامه های رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.