عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: منتقدان به سند همكاری ایران و چین تنها با همكاری این دو كشور مخالفند زیرا آنان از مفاد قراردادهای همكاری این دو كشور بیاطلاعند و قطعا انتقادشان بر سر فعالیتهایی كه قرار است اتفاق بیفتد، نیست.
علی آقامحمدی در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران اظهار داشت: برای نخستین بار در تاریخ ایران 17 شركت داخلی نفتی كشورمان برای دستیابی به افزایش تولید نفتی در حال انعقاد قراردادی برای تولید یك میلیون بشكهی نفت در روز هستند. این فعالان حوزهی نفت بزرگترین كنسرسیومها را با هم شكل دادند كه جهش بزرگی در تولید نفت بوده و میتواند این تولید را به هشت و نیم میلیون بشكه نفت در روز برساند.
وی 15 تیرماه در برنامه پارك شهر گفت: این قرارداد 25 ساله و بلند مدت طراحی شده است. وقتی تعهد بلند مدت باشد حوادث بینالمللی نمیتواند آن را تحتالشعاع قرار داده و كشوری ثالث بتواند روی این قرارداد اعمال نظر كند.
این سیاستمدار ایرانی خاطرنشان كرد: هم اكنون دو دیدگاه در ارتباط با این قرارداد 25 ساله وجود دارد. یكی این كه ما روابط با شرق را بازسازی نكنیم كه به نظرم دیدگاه اشتباهی است كه مدتهایی طولانی بر اقتصاد كشورمان حاكم بوده اما در حال حاضر باید با اجماعی ملی تنها به فكر منافع كشورمان باشیم و نگاه به شرق را با این قرارداد تقویت كنیم و قطعا این همكاری مانعی برای ارتباط با غرب نیست.
وی اظهار داشت: دیدگاه دوم بر روابط ایران با چین تاكید دارد. در حال حاضر چین نخستین كشوری است كه با كشور ما رابطه داشته و نشان داده است كه تا آنجایی كه برایش ممكن باشد و همكاری با ایران بر روابطش با كشورهای غربی تاثیر منفی نگذارد با جمهوری اسلامی ایران همراهی داشته است.
آقامحمدی به روابط صدها میلیارد دلاری چین با غرب اشاره كرده و گفت: اینطور نیست كه ما تصور كنیم برای چین ساده است كه روابطش با غرب را به راحتی نادیده بگیرد.
وی افزود: در بین قدرتهای جهانی با اقتصاد بزرگ، دو كشور چین و هند وابستگی و نیاز زیادی به نفت دارند ولی آمریكا كه قبلا وابسته به نفت بود خودش به تدریج در حال پیوستن به جرگهی كشورهای صادر كنندهی نفت است و روسیه نیز به یكی از بازیگران بزرگ در حوزهی نفت تبدیل شده است. بنابراین چین و هند به عنوان كشورهایی كه به نفت خام احتیاج دارند برای كشورهای دارندهی نفت از اهمیت اساسی برخوردار هستند.
آقامحمدی در ارتباط با مفاد این قرارداد 25 ساله گفت: جزئیات را مقامات رسمی كشور باید اعلام كنند اما جهتهای این همكاری كاملا روشن است. یكی از مفاد طبیعتا همكاریهای نفتی است.
وی افزود: ایران در حوزهی نفت و گاز با شرایط برداشت فعلی حدود 160 سال ذخائر دارد و این در شرایطی است كه هنور بسیاری از ذخائر نفتی كشور ناشناخته است. بنابراین ما باید برنامهای برای افزایش تولید نفت كشورمان داشته باشیم و این همان گامی است كه در جمع بندی كارشناسی وزارت نفت میتواند ظرفیت روزانهی تولید نفت را به 8 و نیم میلیون بشكه برساند.
مخاطبان در محدوده استان تهران از طریق موج اف.ام ردیف 94 مگاهرتز و ای.ام ردیف 1332 كیلوهرتز شنونده ما خواهند بود.
همچنین شنوندگان از سرتاسر كشور هم می توانند شبكه رادیویی تهران را از طریق گیرنده های دیجیتال(ست تاپ باكس) دریافت كنند.
#تهران 360
#تهران360
#تهران_360
#tehran360
#tehran_360
#tehraan360
#tehraan_360