دبیر كمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس گفت: نمایندگان حقوق مشخصی دارند كه در سامانه پاكنا ثبت میشود اما باید ساختار پرداخت مبالغی كه مربوط به هزینه دفتری آنها در حوزههای انتخابیه است؛ اصلاح شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران، روزدوشنبه 16 اسفند در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اصلاحات كمیسیون تلفیق درباره تبصره 12 لایحه بودجه سال 1401 به تصویب نمایندگان رسید كه طبق یكی از بندهای آن مجلس از انتشار حقوق در سامانه حقوق و دستمزد سازمان امور اداری و استخدامی (پاكنا) مستثنا شد. بر اساس ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه دولت از سال 96 مكلف شده بود تمامی پرداختهای مقامات و مدیران به جز وزارتخانهها و نهادهای خاص مثل نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات در سامانه ی جهت اطلاع عموم مردم ثبت شود.
علیاصغر عنابستانی دبیر كمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با پارك شهر رادیو تهران درباره تبصره 12 لایحه بودجه سال 1401 گفت: اگر بخواهم بهعنوان نایب رییس شورای اداری مجلس و دبیر كمیسیون آییننامه كه مسائل مرتبط با ساختار اداری مجلس در آن تدوین میشود صحبت كنم، باید بگویم كه در ساختار اداری مجلس، اشكال جدی وجود دارد كه باید اصلاح شود. نماینده حقوق مشخصی دارد و این حقوق در سامانه پاكنا ثبت میشود و بعد هم ثبت خواهد شد و ضرورتی هم ندارد از ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه مستثنا شود.
وی افزود: در ساختار اداری مجلس، نماینده ها دریافتیهایی دارند كه به آنها تعلق نمیگیرد بلكه هزینه دفاتر حوزههای انتخابی آنها است. بهطور مثل بنده 6 شهرستان در حوزه انتخابی دارم كه باید در آن شهرستانها نماینده داشته باشم متاسفانه از این پرداختیها در فضای رسانهای بهعنوان پرداختی به نمایندهها نام برده می شود كه این تلقی اشتباه است.
دبیر كمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس گفت: باید ساختار پرداخت این مبالغ كه مربوط به هزینه دفتری نمایندگان در حوزه های انتخابیه است اصلاح شود به شكلی كه این پول یا به خود اشخاص پرداخت شود و یا اگر به نماینده پرداخت میشود در لیستی مشخص شود كه اینگونه تلقی نشود كه تمام این مبالغ دریافتی خود نماینده است. متاسفانه این اصلاح صورت نگرفته است و مشكل ایجاد كرده و موجب سوء تعبیر شده است.
عنابستانی در پاسخ به این پرسش كه چرا اصلاح شیوه پرداخت این هزینهها به نمایندگان در كمیسیون تلفیق بودجه سال1401 اصلاح نشد؟ اذعان داشت: ما اصرار داشتیم این شفافسازی صورت بگیرد كه متاسفانه محقق نشد ولی این مساله را مجددا در كمیسیون آییننامه دنبال میكنیم. باید هزینههای دفتری، حقوق كارمندان و اجارهای كه بابت دفاتر به نمایندههای مجلس داده میشود مشخص شود یا مستقیماً به حساب كاركنان واریز شود و یا درصورتیكه به نماینده داده میشود كاملا شفاف باشد.
كارشناس مجری برنامه اظهار داشت به نظر میرسد حقوق كارمندان دفاتر نمایندگان بیش از حقوق پایهای باشد كه اعلام شده است، آیا میتوانید به هزینههای دفاتر نمایندگان و دریافتی خود نمایندگان مجلس اشاره كنید؟ اظهار داشت: حقوق نمایندگان مشخص است و در سامانه پاكنا ثبتشده است. من حدود 14 میلیون تومان دریافتی دارم كه ممكن است برای سال آینده با محاسبه افزایش حقوق و دستمزد این مبلغ به 16 تا 17 میلیون تومان برسد.
عنابستانی در پاسخ به اظهارات كارشناس مجری برنامه مبنی بر اینكه طبیعتا هزینههای دفتری بیش از این مبلغ است، تصریح كرد: هزینه دفاتر نمایندگان خیلی بیشتر از دریافتی نمایندگان است. باید اجاره دفاتر و حقوق كارمندان پرداخت شود. بحثی داریم كه نظام این هزینهها را تامین كند یا نه؟ كه اگر تامین نشود باز هم توقع مردم از بین نمیرود.
این نماینده مجلس تصریح كرد: در ساختار فعلی مجلس متاسفانه این هزینهها متناسب با تعداد حوزههای انتخابی نمایندگان تعیین نمیشود. نمایندهای كه یك حوزه انتخابی دارد و نیازی به دفاتر متعدد ندارد همان هزینهای را دریافت میكند كه یك نماینده دیگر با شش حوزه انتخابی دریافت میكند. كه این موارد در فرآیند اصلاح است. استدلال كسانی كه عنوان میكنند هنوز حقوق نمایندگان مجلس به مرحله شفافیت نرسیده است این است كه این اشكالات رفع شود و اطلاع رسانی صورت گیرد.
مخاطبان در سرتاسر دنیا از طریق وبسایتWWW.RADIOTEHRAN.IR ضمن استفاده از پخش زنده شبكه، در جریان آخرین خبرهای رادیو تهران قرار بگیرید.
ما را در اینستاگرام و دیگر شبكههای اجتماعی با شناسه tehraan360@ پیدا و همراهی كنید.
همچنین علاقهمندان میتوانند برنامههای رادیو تهران را از اپلیكیشن ایران صدا دریافت كنند.
*هرگونه بهره برداری و استفاده از محتوای پایگاه اطلاع رسانی رادیو تهران تنها با ذكر منبع مجاز است.